Helgas filmtips uke 4

Denne uken ble oversikten over årets Oscar-nominerte offentliggjort! I den anledning har vi lyst å trekke fram fem tidligere vinnere av beste film. Etter å ha sett alle disse er du definitivt klar for en ny Oscar-utdeling.

De nominerte i kategorien beste film for filmåret 2017 er: Call me by Your Name, Dunkirk, Darkest Hour, Lady Bird, Get Out, Phantom Thread, The Post, The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Årets Oscar-utdeling finner sted natt til mandag 5. mars – som passende nok er første dag av Kosmorama!

 

Her er helgas filmtips:

2017: Moonlight

Moonlight er et vakkert, sterkt og rørende portrett av en homofil, afrikansk gutt i et røft nabolag i Miami. Vi følger Chiron gjennom tre faser i livet, og får innsikt i hvordan hans omstendigheter, som en rusavhengig mor og en vanskelig skolehverdag, men kanskje først og fremst hans valg, former han som person.

Her kan du se filmen.

 

2016: Spotlight

Spotlight forteller historien om hvordan avisa Boston Globe avdekket et massivt omgang av barnemisbruk innenfor den katolske kirke. Filmen var nominert til seks Oscar-priser under utdelingen i 2016, og vant både beste film og beste manus.

Her kan du se filmen.

 

2015: Birdman

I Birdman møter vi en avdanket skuespiller med navn Riggman Thomson som plages av vrangforestillinger der han plages av Birdman, en karakter han spilte i karrierens glansdager – alt dette mens han forsøker å gjenopplive karrieren sin ved å skrive og skulle spille i et helt eget Broadway-stykke.

Her kan du se filmen.


2014: 12 Years a Slave

Dette sterke dramaet om en fri, svart mann som kidnappes og selges som slave vant tre Oscar-priser: Beste film, beste kvinnelige birolle (Lupita Nyong’o) og beste filmatisering (John Ridley).

Her kan du se filmen.


2013: Operasjon Argo

I Operasjon Argo møter vi en CIA-agent som går undercover som filmprodusent på jakt etter lokasjon for en innspilling under gisselkrisen i Iran i 1979. I tillegg til beste film, vant den Oscar for beste filmatisering og beste klipp.

Her kan du se filmen.

 

ANNONSE: Vi gjør oppmerksom på at kjøpslenkene er gjort i samarbeid med iTunes, og at Kosmorama mottar penger ved kjøp/leie av filmen.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk