Helgas filmtips uke 3!

ITALIENSKE KLASSIKERE

Denne uken har vi delt nyheten om at det blir kulinarisk kino med den italienske filmperlen Cinema Paradiso under festivalen. Vi gleder oss så mye at helgas filmtips består av, nettopp, italienske filmer. Det er ikke vanskelig å finne kvalitetsfilm fra det italienske filmlandskapet, og her har vi plukket ut noen klassikere som vi, og store deler av resten av verden, har latt oss imponere stort av.

 

CINEMA PARADISO PÅ ALMA’S

Cinema Paradiso (1988) er utvilsomt en italiensk klassiker, og omtales som en av de flotteste hyllestene til filmen som kunst og opplevelse noensinne. Gjennom en rekke tilbakeblikk forteller filmen om en ung siciliansk gutt som starter som kinomaskinist og ender opp som en vellykket filmregissør, og vi får følge han gjennom livets opp- og nedturer. Filmen tok Oscar for beste fremmedspråklige film, samt juryprisen under filmfestivalen i Cannes, i 1989.

Cinema Paradiso skal vises under Kosmorama 2018! Vi inviterer til kulinarisk kino, med filmvisning og treretters meny på Alma’s, alt i ekte italiensk ånd.

Her kan du lese mer om dette arrangementet og sikre deg billetter.

 

LIVET ER HERLIG (La vita è bella)

Denne filmen fra 1997 tar oss med tilbake til 30-tallet, og handler om jødiske Guido. Han og sønnen blir sendt i konsentrasjonskamp. Guido gjør alt han kan for å beskytte sønnen fra den grusomme verdenen de lever i. Med fantasifulle påfunn og all positivitet han kan oppdrive, overbeviser Guido sønnen om at konsentrasjonsleiren er et spill hvor premien er en tanks. Denne filmen er varm og hjerteskjærende på én og samme tid, og viser oss hvordan menneskelig kjærlighet kan takle selv de mest grusomme omgivelser.

Se filmen her!


DEN GODE, DEN ONDE OG DEN GRUSOMME (Il buono, il brutto, il cattivo)

Denne sjangerdefinerende spagettiwesteren fra 1966 er regissert av Sergio Leone. Tre cowboyer leter etter en skatt under borgerkrigen. Dette byr på en rekke konflikter og voldelige episoder, stilistisk presentert av Leone i form av lange tagninger og nærbilder. Kjente navn som Clint Eastwood og Lee Van Cleef spiller hovedrollene i filmen, som må sies å være blant det fremste innen både italiensk film og westernsjangeren.

Se filmen her!


SYKKELTYVENE (Ladri di biciclette)

Vittorio De Sica er regissøren bak denne filmen, som har blitt omtalt som en av tidenes beste filmer. Antonio Ricci lever med familien sin i et fattig etterkrigs-Roma. Han får tilbud om jobb, og familien skraper sammen penger til å kjøpe en sykkel slik at han kan takke ja. Da sykkelen blir stjålet, legger Antonio og sønnen Bruno ut på en ferd gjennom Roma for å finne igjen sykkelen de er så avhengige av for at Antonio skal kunne forsørge familien.

Se filmen her!

 

ANNONSE: Vi gjør oppmerksom på at kjøpslenkene er gjort i samarbeid med iTunes, og at Kosmorama mottar penger ved kjøp/leie av filmen.

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk