Hatets vugge til Kosmorama

Kosmorama inviterer til trøndersk premiere på dokumentaren Hatets Vugge (Golden Dawn Girls)! Regissør Håvard Bustnes og produsent Christian Falch kommer til oss for å fortelle om arbeidet med filmen.
I fire år har filmskaper Håvard Bustnes fulgt det greske høyreekstreme partiet Gyllent Daggry fra innsiden, med et ønske om å forstå hva som har skjedd med ferieparadiset fra barndommen. Gyllent Daggry er det tredje største politiske partiet i Helles, og er et av stadig flere eksempler på den skremmende fremveksten av nasjonalisme og høyrepopulisme i Europa.

 

Dokumentaren følger partiet i en turbulent periode i gresk politikk. Da de mannlige partitoppene fengsles på grunn av anklager om å drive en kriminell organisasjon, tar kvinnene over og driver partiet fremover. Vi møter tre kvinner – en mor, en hustru og en datter av de fengslede mennene. Bustnes følger dem både privat og politisk, og prøver å forstå hvem de er og hva de står for. Dokumentaren gir et unikt innblikk bak fasaden til det vi kan kalle frontlinjen av moderne nasjonalisme.

I tillegg vil Studentersamfundet i samarbeid med Kosmorama arrangere samfundsmøte lørdag 10. mars der høyreekstremisme vil være tema. Mer informasjon om dette kommer senere.

Filmen vises fredag 9. mars klokken 19.30. Kjøp billetter her!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk