Alt du trenger å vite om Kosmorama

Hva er Kosmorama?

Kosmorama – Trondheim internasjonale filmfestival er Midt-Norges største filmfestival. Festivalen arrangeres i uke 10 på Prinsen kinosenter, og årets festival er den 14. i rekken. Fra mandag til søndag viser vi et mangfold av filmer fra inn- og utland. Vi ønsker å spre film, fest og opplevelser til alle våre festivalgjengere.

 

MER ENN FILM

Kosmorama er mer enn filmvisninger. Vi ønsker å gjøre stas på publikummet vårt og filmene våre, og tilbyr festivalfølelse og helhetlige opplevelser. Det inkluderer blant annet kulinarisk kino, der publikum får mulighet til å kombinere kinoopplevelsen med en matopplevelse. Vi har også festvisninger som skal hedre film og gi ekstra god stemning.

Mange av filmvisningene åpnes også av filmens regissør eller andre som har medvirket. I tillegg består festivalprogrammet av en rekke foredrag, samtaler og Q&As med ulike filmfolk og kulturpersonligheter. På denne måten håper vi å kunne gi publikum både faglig og kulturelt påfyll i flere former.

Under festivaluka vil Prinsen kinosenter også gjøres om til et festivalområde. Vi har utsalg for mat og drikke, og det er gode muligheter for å oppholde seg på kinoens område mellom filmvisninger, enten du vil møte andre festivalgjengere eller bare slappe av.

Bildet er fra utekino i 2016, da Singing in the Rain ble vist i Kjøpmannsgata.


KOSMORAMA ER FOR ALLE

Uansett om du har lyst til å tilbringe hele uke 10 i en kinosal eller bare vil se én film, så er det mulig for alle å finne noe som passer dem på Kosmorama. Programmet vårt består av alt fra store, internasjonale filmsuksesser til spennende, mer ukjente dokumentarer eller spillefilmer fra alle verdens hjørner. Her kan du oppdage noe nytt, men også få et gjensyn med gamle klassikere.

Det som er spesielt med filmfestival, er at du får muligheten til å oppleve film som ellers ikke er å se på kino. Vi har også spennende førpremierer, slik at du kan bli blant de første som opplever filmene «alle» venter på.

 

Du trenger ikke festivalpass for å ta turen på Kosmorama

For å være med på Kosmorama, trenger du ikke nødvendigvis å kjøpe festivalpass. Du får kjøpt enkeltbilletter til akkurat de filmene du vil se til en god pris, men hvis du vil se flere kan det lønne seg med klippekort eller festivalpass.

Festivalpass til Kosmorama 2018 kan kjøpes HER. Det koster 1195 kroner og gir tilgang til alle ordinære visninger som skjer under festivalen. Enkelte spesialarrangement kommer i tillegg, men disse blir det godt opplyst om. Passet henter du ut i infoskranken på Prinsen kinosenter uken før festivalen. Infoskrankens åpningstider finner du HER. Husk at du også må hente ut billetter til filmvisningene når du har festivalpass. Dette gjøres i billettluka på Prinsen kinosenter, eller på nett (mer informasjon om dette kommer). Man kan bare hente ut billetter til én visning per film. For studenter koster festivalpass 795 kroner.

Du kan også kjøpe klippekort til festivalen. Det koster 440 kroner og gir tilgang på fem kinovisninger for prisen av fire. Disse velger du selv blant alle ordinære visninger. Klippekortene fås kjøpt i kiosken på Prinsen kinosenter.

I tillegg til dette selges det også enkeltbilletter til festivalens filmvisninger. De kan kjøpes gjennom programsidene på våre nettsider, og legges også ut for salg på Trondheim kinos nettsider når programmet er sluppet. Det koster 110 kroner for en enkeltbillett.

På familieprogrammet Kosmokids har vi Adressabilletten som koster 150 kroner for en voksen pluss ett barn opp til 15 år.

 

VI HJELPER DEG FINNE FILMER SOM PASSER FOR DEG

Vi deler opp programmet vårt i beskrivende kategorier slik at du lettere får oversikt over hvilke filmer som passer din smak. Når det nærmer seg festivalstart vil vi også komme med anbefalinger og forslag som vil gjøre det lettere for deg å manøvrere deg frem i programmet. Utover det anbefaler vi selvsagt at du får med deg flest mulig filmer!

DETTE MÅ DU GJØRE FOR Å KOMME

Kosmorama går av stabelen i uke 10, og finner sted på Prinsen kinosenter i Trondheim. Alt du trenger å gjøre for å være publikummer, er å kjøpe billett!

Dersom du kjøper festivalpass, har du tilgang på nesten alle filmvisningene. Da trenger du bare gå i billettluka på Prinsen kinosenter og hente ut billett til de visningene du vil se.  Du kan også hente ut billettene på nett (mer informasjon om dette kommer).

 

Hva kan man gjøre om filmvisningen er utsolgt?

Dersom du har lyst å gå på en filmvisning som er utsolgt, så kan du møte opp på Prinsen kinosenter like før visning. Vi legger ut såkalte «rushtickets» i billettskranken i kiosken like før visningen dersom det er ledig kapasitet.

Det vil også si at billetten din kan gjøres tilgjengelig for andre publikummere dersom du ikke møter opp til annonsert tidspunkt. Det er derfor viktig at du møter opp i tide!

 

KOSMOKIDS: VÅRT TILBUD TIL BARN OG FAMILIER

Vi har et skreddersydd program for barnefamilier og andre som vil få gjensyn med barndomshelter eller oppdage nye perler under festivalen: Kosmokids. I år er temaet «Dinosaurene kommer», og vi viser animasjonsfilmer som Lillefot og vennene hans – I landet for lenge siden (1988) og Istid 3: Dinosaurene kommer (2009). I år kommer også Bokbussen, og vi får besøk av paleontolog Jørn Harald Hurum som skal snakke om dinosaurer!

På familieprogrammet Kosmokids har vi Adressabilletten som koster 150 kroner for en voksen pluss ett barn.

I år har vi også et samarbeid med NTNU Vitenskapsmuseet. Vi viser filmen Natt på museet (2006) og gir barna mulighet til å utforske et mørklagt museum. Mer informasjon om dette arrangementet finner du HER.

Kosmokids 2018 finner sted i Prinsen kino lørdag 10. mars. HER kan du lese mer og se fullt program.

 

En internasjonal filmfestival

Kosmorama ønsker å gi publikum en liten bit av verden. Et titalls nasjonaliteter er representert i programmet. Vi har et ønske om å presentere et mangfold, samtidig som vi selvsagt også har noe av det beste innen trøndersk og norsk film.

Vi tilrettelegger også for et internasjonalt publikum. De fleste filmene har enten engelsk tekst eller tale. Nærmere informasjon om dette oppgis for hver filmvisning.

 

Jobbe på Kosmorama

Dersom du har lyst å være frivillig under Kosmorama, søker vi nye medlemmer til vårt Kosmocrew! Du kan være med på en rekke arbeidsområder, som produksjon, markedsføring og gjestevert. Da får du også mulighet til å delta på frivilligfest, se film i festivaluka, og møte andre filmentusiaster!

Søknadsfristen er 1. februar. Mer informasjon finner du HER.

 

Er det noe mer du lurer på? Ikke nøl med på å ta kontakt på vår Facebook-side eller på mail@kosmorama.no!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk