Kosmokids 2018 – Dinosaurene kommer!

Årets Kosmokids er dedikert til både store og små dinosaur-entusiaster.

Lørdag 10. mars kl. 11:00 åpner vi Kosmokids 2018 med dinofrokost til alle barna og morsomme aktiviteter. Lag din egen button med Trondheim Kunstmuseum, dinosaurhatt med barnefestivalen Juba Juba eller lag dinosaurer med gjenbruksmaterialer på dinosaurverksted. Kinoen er nytt dinosaurterritorie!  Vi får også besøk av Bokbussen som inviterer til høytlesning for de minste, samt utstilling og formidling av dinosaurbøker.
Kinoen er nytt dinosaurterritorie! Lag din egen dinosaur med gjenbruksmaterialer på Dinosaurverksted og design buttons på Trondheim Kunstmuseum sitt button-verksted. 

Bokbussen kommer på besøk og har tatt med seg dinosaurforsker Jørn Harald Hurum kommer som skal snakke om dinosaurer. Hurum har skrevet flere bøker om dinosaurer, og er kanskje mest kjent for funnet av fossilet Ida. Han kommer til Kosmokids for å snakke om dinosaurer på film og dinosaurer i virkeligheten: Dinosaurene på film fremstilles ofte som dyr som alltid slåss. Gjorde de det? Hva vet forskerne om dinosaurene sitt liv? Er det noe riktig i dinosaurfilmene eller er det bare fantasi?

Filmprogrammet vårt består av spennende historier om forhistorisk tid og gledelige gjensyn med våre favorittdinosaurer, i tillegg til en helt spesiell førpremiere. Her er programmet for Kosmokids 2018!

 

Lillefot og vennene hans –
I landet for lenge siden (1988)
Lillefot er en planteetende langhals, den sistefødte av sitt slag. Han og familien må komme seg til de frodige slettene i Den store dalen for å unnslippe en grusom tørke som har lagt seg over landet. Reisen viser seg vanskelig når den kjøttetende dinosauren Skarptann og et grusomt jordskjelv separerer Lillefot fra sin familie. Heldigvis møter Lillefot noen dinosaurer som blir med på en magisk reise til Den store dalen, fylt med farer, men også vennskap!
Aldersgrense: 6 år
Språk: Norsk
Les mer og kjøp billetter her

Istid 3: Dinosaurene kommer (2009)
Mammutene Manny og Ellie skal bli foreldre, noe som skaper splittelse i den unike flokken bestående av dem, dovendyret Sid, sabeltanntigeren Diego og pungrottene Crash og Eddie. Sid vil også bli forelder og får muligheten når han finner tre tilsynelatende etterlatte egg. Problemer oppstår når det viser seg at eggene tilhører en dinosaur og splittelsen i flokken må settes til side når Sid må reddes fra dinosauren som tar han til i en dal fylt med dinosaurer og en veldig spesiell røyskatt ved navnet Buck.
Aldersgrense: 7 år
Språk: Norsk
Les mer og kjøp billetter her

 

Walking With Dinosaur(2013)
Ricky og Jade er i Alaska på besøk hos onkel Zack som er paleontolog. Ricky synes dinosaurer er teite, frem til ha møter en snakkende kråke; Alex, som tar ham med 70 millioner år tilbake. Der møter vi dinosauren Patchi, en pachyrhinosaurus som skal migrere med familien og vi får være med på et eventyr fullt av kjærlighet og farlige, kjøttetende dinosaurer! Jørn Harald Hurum har lest inn faktasporet til filmen og vil være til stede for å snakke om dinosaurer før lørdagens visning av filmen.

Aldersgrense: 7 år
Språk: Norsk
Les mer og kjøp billetter her

Den store stygge reven (2017)
Filmen består av tre fantastiske fortellinger hvor vi blir kjent med en spesiell gjeng med dyr som ikke er helt slik man skulle tro. I den første fortellingen blir vi introdusert for den late storken som i et forsøk på å overgi leveranse-ansvaret til noen andre, etterlater en baby hos en kanin, en gris og en and. Den andre handler om den store stygge reven som finner noen hønseegg og ufrivillig ender opp som en omsorgsfull hønemor, og i den siste historien forsøker gjengen å erstatte julenissen.

Aldersgrense: Tillatt for alle
Språk: Norsk
Les mer og kjøp billetter her

Vi gleder oss til en helg fyllt med spennende film og morsomme aktiviteter, og håper å se alle dinosaurentusiaster under Kosmokids 2018. Hold av helgen 10.-11. mars og ta med familie og venner på en reise tilbake i tid. Dinosaurene kommer!

 

FULLT PROGRAM

LØRDAG 10/3
11:00 Åpning av Kosmokids 2018
12:00 Walking With Dinosaurs
12:00 Lillefot og vennene hans – I landet for lenge siden
14:00 Istid 3: Dinosaurene kommer
14:00 Den store stygge reven

SØNDAG 11/3
12:00 Istid 3: Dinosaurene kommer
12:00 Den store stygge reven
14:00 Lillefot og vennene hans – I landet for lenge siden
14:00 Walking With Dinosaurs

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk