Helgas filmtips uke 49!

BOLLYWOOD-UKE PÅ KOSMORAMA

Sashi Kapoor gikk bort Mandag 4. desember 2017. I denne anledning har vi en liten Bollywood-uke her på Kosmorama. Sashi Kapoor var en av Indias mest kjente skuespillere og produsenter. Kapoor-familien har opparbeidet seg til å bli et film-dynasti i India, og Sashi var den yngste av tre brødre. Han har fått flere prestisjefylte priser for sine filmer.

Bollywood er en sœregen greie, og faktisk er Indias filmindustri nummer en på verdenstoppen med nesten 2000 nye filmer i året. Den indiske bransjen er også størst med tanke på antall ansatte i fagfeltet, og antall årlige solgte billetter!

 

BUNTY AUR BABLI

Dette er en ekte indisk Bollywood-film. Vakre kvinner og kjekke menn vrikker seg i nydelige indiske rytmer i et fyrverkeri av farger. Men, denne filmen består ikke bare av velplassert sang og dans, den har også en fin fortelling. Bunty og Babli forelsker seg og rømmer for å få leve sammen. De ender opp som svindlere, men kan dette fortsette i lengden?

Se filmen her.

 

SLUMDOG MILLIONAIRE

Mange av dere har vel sett den fantastiske filmen Slumdog Millionaire. Den ble nominert til 10 Oscars i 2009, og vant 8 av dem. Filmen inneholder alt fra rørende kjœrlighet til brutal råskap i en nydelig blanding av indiske atmosfœrer. Dette er egentlig ikke en Bollywood-film. Den inneholder ikke sang og musikk, slik som Bunty aur Babli, og er regissert av Danny Boyle, som blant annet har regissert Trainspotting og 28 days later.

Se filmen her.

 

BAAHUBALI: THE BEGINNING

Storslagent fra Indias eventyrlige fortid med en modig mann som må ta oppgjør med årelang krig mellom to krigsherredømmer. Ekte indisk skjarm. Scorer høyt på IMDb med 8,2/10! Vakker storfilm!

Kan sees her!

 

 

PS:

Vi gjør oppmerksom på at filmene vi anbefaler på iTunes er affiliate linker. Det vil si at hvis du leier filmen via linken, vil Kosmorama tjene noen prosenter på dette – Penger som vil gå til å lage en enda bedre festival for deg. Tusen takk.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk