Kosmorama gratulerer de som fikk støtte av Midtnorsk Filmsenter

Onsdag 1. November annonserte Midtnorsk Filmsenter at de har gitt støtte til 13 trønderske filmprosjekter; tre dokumentarfilmer og tre kortfilmer fikk produksjonsstøtte, og sju filmprosjekter fikk utviklingsstøtte. Tilsammen ble 2,3 millioner kroner gitt til lovende prosjekter.

Vi kan vente oss et variert knippe filmatiske opplevelser hvis alle disse filmene blir ferdigstilt. Alt fra Apache-indianere, 12 år gamle togrøvere på BMX-sykler, eksperimentell animert kunstvideo, par-problematikk, homofiles situasjon i Murmansk til virale tilstander i Indonesia vil bli tatt opp i filmene som fikk støtte.

Hvordan fungerer egentlig utvelgelsen av de som får støtte? Tilsammen ble de sendt inn søknader for 5,1 millioner kroner til prosjekter. Alle kan ikke få penger, og Filmkonsulent Jannicke Systad Jacobsen har den harde jobben med å velge ut de beste prosjektene. Etter Jannicke har tatt sine kunstneriske og veloverveide vurderinger blir altså tilskuddene vedtatt av styret i Midtnorsk Filmsenter.

Kosmorama gratulerer alle de som fikk tilskudd, og hvis du vil lese mer om prosjektene kan du gå inn på Midtnorsk Filmsenter sine sider her.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk