Helgas Filmtips uke 46!

Vi har dykket ned i Kosmoramas arkiv av festivalfilm, og funnet noen perler som du kan kose deg med i helgen. Enjoy!

Camp X-Ray

Kosmorama viste denne filmen i  2015.

Kristen Stewart spiller Cole, en ung kvinne som har vervet seg til det amerikanske forsvaret. Istedenfor å bli sendt til Irak, blir hun vakt i militœrfengselet på Guantanamo. Her er miljøet hardt, aggressivt og mannssjåvinistisk. Hun kommer på kant med de andre ansatte. Samtidig vokser det fram et uvanlig vennskap mellom henne og en av de innsatte. Samspillet dem imellom slår gnister og vekker mange ubehagelige, men viktige spørsmål om vår verden etter 11. september 2001.

Se filmen her.

 

Wild tales

Wild Tales er en argentinsk publikumssuksess. Dette er en samling av de seks villeste historiene du kan tenke deg. Hva gjør du når du opplever noe som gjør deg fly forbanna, forulempet og tråkka på? Sannsynligvis vender du deg om, later som du ikke har hørt eller sett, redd for å miste ansikt. Men ikke folka i Wild Tales. De gjør alt annet enn å snu seg vekk. De reagerer voldsomt og lar raseriet flomme!

Se filmen her!

 

Under sandet

Denne filmen mottok Kosmoramas publikumspris i 2016. Les denne posten fra Kosmorama-arkivet, og se hovedrolleinnehaver Roland Møllers videohilsen.

Mai 1945. Krigen er over, rollene byttet om. De tyske overherrene er blitt danskenes krigsfanger. Under sandet handler om unge tyske krigsfanger som settes til den livsfarlige jobben å rydde de danske strendene for miner. I filmens åpning lar sersjant Rasmussen oppdemmet sinne og aggresjon gå ut over en tilfeldig tysk krigsfange. Det er denne voldsomme sersjanten som skal lede dem gjennom mineryddingen. Men det er ikke til å unngå at han, som oss, etterhvert blir glad i disse guttene.

Se filmen her.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk