Golden Dawn Girls

Det er store nyheter at dokumentaren Golden Dawn Girls av den trønderske regissøren Håvard Bustnes har verdenspremiere på verdens største dokumentar festival, IDFA i Amsterdam. Premieren finner sted i Tuschinski teateret med 1200 sitteplasser, altså circa tre ganger mer enn Liv Ullmann salen her i Trondheim!  Audun Amundsen fra Kosmorama befinner seg på festivalen i Amsterdam på premieren. Kosmorama er i all hovedsak en filmfestival for fiksjonsfilm, men noen dokumentarer er et must. Vi gjør vårt beste for å finne perlene blant de utallige dokumentarene som produseres.

Som sagt er det mye som skjer i regionen på dokumentarfronten. To av de dominante dokumentarfilmselskapene i regionen, Gammaglimt og Faction Film, har nylig slått seg sammen med Volt Film, og dannet selskapet UpNorth. Dette er gode nyheter for norsk dokumentarfilm bransje. Selskapene tilsammen har en imponerende portfolio med prisbelønte filmer som for eksempel BlackheartsDrone og Two Raging Grannies. Les mer om dette her.

Vi vil også benytte anledningen til å gratulere vår egen, Audun Amundsen, som mottok produksjonsstøtte fra Norsk Film Institutt med filmen Newtopia. Vi gleder oss til å se det ferdige resultatet!

Christian Falch er hovedprodusent for både Golden Dawn Girls og Newtopia. Nylig ble han kåret til månedens medlem av EDN, European Documentary Network. Les intervjuet med Christian Falch her.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk