Finske Little Wing – Vinner av Nordisk Råds Filmpris

Hvis du var en av de som så Little Wing på Kosmorama 2017, så vet du hva det er snakk om. Regissøren, Selma Vilhunen ble nominert til New directors award på Kosmorama for denne filmen, og vant nå Nordisk Råds Filmpris for 2017. I fjor vant Louder than Bombs av den Norske regissøren Joachim Trier. Hans film ble også nominert til 5 kanonpriser under Kosmorama 2015, og vant 3 av disse; Beste klipp, manus og regi!

Selma Vilhunen ble dessuten nominert til Oscar i kategorien Best Live Action Short Film i 2013 for filmen Do I have to take care of everything?.

Nordisk Råds Filmpris ble etablert i 2002, og er en filmpris som tildeles av Nordisk Råd til manusforfattere, regissører og produsenter i de nordiske landene.

Begrunnelsen fra juryen for tildelingen av Nordisk Råds Filmpris til Little Wing var som følger:

«I Little Wing presterer Selma Vilhunen å fange inn store og helt sentrale følelser med veldig små virkemidler, og hun beviser at hun som regissør og manusforfatter besitter en følsomhet ut over det vanlige. På intelligent vis leker hun med den typiske framstillingen av jenter og unge kvinner i film, og hver gang publikum fornemmer og forventer en trussel mot hovedkarakteren, Varpu, lar Vilhunen henne styre utenom klisjeene, både bokstavelig og i overført betydning. Varpu er ei søt og flink jente som streifer rundt i en verden der skikkelsene får lov til å være ordentlige mennesker med gode og dårlige sider, og der omgivelsene utgjør en kulisse, men aldri blir et tema. I Little Wing har juryen funnet øyeblikk av ren energi og filmisk storhet, og vi vil gjerne se mer.»

Her kan du også se traileren til begge filmene:

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk