Trondheimsfilm til Kosmorama 2018

Det er vel ingen hemmelighet at Kosmorama elsker kulturen, filmen og ikke minst folket i Trondheim. Hjembyen vår ligger Kosmoramas hjerte nært, og vi er derfor veldig stolte av å kunne presentere Trondheimsreisen som en del av programmet for festivalen i 2018.

Filmen er en historisk dokumentarfilm produsert av DHF og Spætt Film, som tar for seg Trondheims utvikling fra begynnelsen av 1900-tallet frem til 1980 tallet. Den er basert utelukkende på filmer fra arkiv, hvorav den eldste er kroningen av Kong Håkon i 1906. I tillegg til Nasjonalbibliotekets arkiv, har prosjektet også fått en del av sitt materiale fra privatpersoner i form av gamle filmklipp som gjenspeiler livet i Trondheim slik det var før. På denne måten kan filmen kalles for et felles prosjekt mellom filmskaperne og Trondheimsfolket, om å fortelle de store og små historiene byen har huset gjennom et århundre, og som har formet den slik den er i dag.

Lydsiden av filmen er derimot helt ny. Ny musikk har blitt komponert spesielt til dokumentarfilmen, og vi vil få høre kjente og ukjente stemmer fortelle om byens historie og livet i Trondheim gjennom årene. Trondheimsreisen er en hyllest til byen og en gave til Trondheimsregionen – vi gleder oss stort til å vise den frem under Kosmorama i 2018!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk