Kandidater til Oscar utdelingen

Den mest prestisjetunge prisutdelingen innen film, Oscar-utdelingen, er fremdeles noen måneder unna, men den store jobben mot filmbransjens største årlige begivenhet er i gang for lenge siden. Den nittiende utgaven av prisutdelingen skjer 4 Mars 2018. Vi sitter nå spent og gleder oss til listene over nominerte i de ulike kategoriene blir offentliggjort.

Hvert år siden prisutdelingen startet i 1956 har The Academy of Motion Picture Arts and Sciences invitert filmbransjen i ulike land utenfor USA til å nominere deres film til kategorien «Beste utenlandske film». Fristen for å sende inn kandidater gikk ut i starten av oktober, og en liste over kandidatene har blitt offentliggjort. Med 92 land som har sendt inn sine filmer, er det ny rekord for antall kandidater dette året, og listen over filmer er spennende. Blant annet kjenner vi igjen flere filmer som ble vist på Kosmorama i 2017, som vi i alle fall mener fortjener en plass blant de nominerte. Glory fra Bulgaria, som var en del av vårt New Directors-program, finnes blant kandidatene. Det gjør også Nederlandske Layla M og By the Time It Gets Dark fra Thailand. Vi holder så klart også en knapp på at Thelma, som er Norges kandidat, kommer til den korte listen over nominerte.

For nå, er det bare å vente i spenning frem til de fem endelige nominerte blir kunngjort i starten av 2018. Vi gleder oss!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk