Filmanbefalinger til Halloween!

Høsten har for alvor slått inn i Trondheim. Dagene blir kortere, været blir kaldere og det er på høy tid å finne frem votter og refleks. Dette er ikke noe vi Kosmorama-staben er lei oss for, tvert imot – kalde, mørke kvelder betyr nemlig perfekt filmvær! I tillegg nærmer vi oss den skumleste dagen i året, nemlig Halloween. Nå som helgen har gjort sitt inntog har vi i Kosmorama-staben lyst til å dele våre beste filmtips med dere, og det gjør vi selvfølgelig i tråd med Halloween og feiringen av grøss og gru. Tilbring helga med en kopp te og en av disse grusomt gode filmene, det skal i alle fall vi gjøre!

The Shining

Filmen over alle grøsserfilmer; The Shining. Denne klassikeren er tidløs og en absolutt must-see, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor den blir hyllet som den beste i sin sjanger. Med ikoner som Stanley Kubrick i regi og Jack Nicholson i hovedrollen, dannet The Shining grunnlaget for thrillersjangeren da den ble utgitt i 1980. Filmen er basert på en roman med samme navn av Stephen King og handler om Jack Torrance, en forfatter som blir ansatt som vaktmester på Overlook Hotel. Han skal sammen med sin kone og sønn passe på hotellet over vinteren, totalt isolert på grunn av snømengden i fjellet. Etter hvert som tiden går viser hotellet seg å huse noen grufulle historier, og fortidens gjester begynner å ha en innvirkning på Jack og hans familie. Filmen setter den perfekte skumle stemningen og bør nesten være obligatorisk å se på Halloween!

The Nightmare Before Christmas

Når vi nå er inne på klassikere, kan man anbefale Halloween-filmer uten å ta med noe av Tim Burton? Det kreative geniet er og blir kongen av creepy animasjonsfilm, og en såpass fantastisk film som The Nightmare Before Christmas fortjener absolutt en plass blant våre anbefalinger. Filmen tar for seg Jack Skellington, kongen av Halloween Town som begynner å kjede seg med å gjøre det samme hver Halloween. Da han oppdager Christmas Town bestemmer han seg for å forsøke seg på julestemninga, men ender opp med sin egen vri på den muntre høytiden. De lærde strides i om dette er en Halloween- eller Julefilm fordi den har en så god fot innenfor hver av høytidene, men vi ser dette som en «best of both worlds»-situasjon. Filmen byr likevel på nok av Tim Burtons creepy Halloween-stemning (og det er jo tross alt ikke så lenge til jul!).

The Addams Family

For de som ønsker å le, heller enn å bli skremt, er denne mørke komedien perfekt. Filmen er basert på tegneserien med samme navn av Charles Addams, og handler om den velstående Addams-familien. Familiens absurde liv inneholder alt som er makabert, blant annet en avkuttet hånd som tjener. Da en mann som mener å være familiens savnede onkel Fester dukker opp blir familien sjeleglad, til det etter hvert våkner en mistanke om at denne mannen ikke er den han sier han er. The Addams Family har nok av creepy Halloween-effekter, samtidig som den er mer morsom enn skremmende.

Little shop of Horrors


Steve Martin som gal tannlege i Little shop of Horrors.

Dersom du elsker musikaler, finnes det alternativer innen musikal-sjangeren som også passer fint til Halloween. Little Shop of Horrors er en komedie/musikal basert på den tidligere skrekkfilmen med samme navn. Filmen er full av fantastiske musikk-innslag og mye humor i en akkurat passe cheesy manér. Nerden Seymour jobber i en blomsterforretning og er ulykkelig forelsket i Audrey. En dag finner han en unik plante som han tar vare på og kaller opp etter sin store forelskelse. Planten viser seg etter hvert som den vokser større og større å ha en noe spesiell apetitt og en tørst etter blod og det blir Seymour’s oppdrag å finne en løsning på problemet.

10 Cloverfield Lane


Kanskje den kuleste traileren fra hele 2016

Denne filmen digger vi fordi den unngår mange horror-klisjeer. Den handler om en kvinne som våkner etter en bilulykke i en underjordisk bunker sammen med to menn, hvor den ene påstår at verden utenfor er i krise på grunn av et kjemisk angrep, og at han har reddet henne. I følge ham har han ikke stengt henne inne, han har stengt alt som vil skade dem ute. Hovedpersonen gjør gode valg gjennom filmen, i motsetning til mange filmer i horror-sjangeren, og det er vanskelig å forutse hva som skal skje. Filmen er uhyre spennende og plotet i seg selv gjør seeren usikker på hva som er sannheten. Den er skummel og nervepirrende og får deg absolutt til å måtte tenke.

Vi håper en av filmene faller i smak og ønsker dere en skrekkelig fin Halloween-feiring!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk