La Familia i Cannes co-produsert av trønder

Bilde: F.v. Dag Hoel, produsenten Natalia Machado og regissøren Gustavo Rondón Córdova

Den internasjonale filmfestivalen i Cannes 2017 går mot slutten. Mange har beklaget få nordiske bidrag. Desto gledeligere er det at Dag Hoel fra Trondheim har co-produsert La Familia fra Venezuela som ble vist i programserien Kritikeruken.

I tillegg til hovedprogrammet, har Cannes uavhengige sideseksjoner: Kritikeruken (La Semaine de la Critique) og Quinzaine des Réalisateurs (regissørens 2 uker). En av de 10 spillefilmene i Kritikeruken er La FamiliaDag Hoel fra Trondheim er medprodusent. La Familia er en venezuelansk film, regissert av Gustavo Rondón Córdova.

La Familia handler om en far og en sønn som må rømme fra nabolaget sitt i Caracas, etter at sønnen dreper et gjengmedlem i selvforsvar og setter hele familien i fare for represalier. Filmen konkurrerer blant annet om den prestisjetunge filmprisen Caméra d’or – en pris for beste debutantfilm som blir delt ut under avslutningsseremonien.

Dag Hoel har lang erfaring fra arbeid med filmproduksjon, og har bidratt til flere prisvinnende dokumentarer. Noen av filmene er også vist på Kosmorama, blant annet Every Face Has a Name og Tusen Bitar. I det daglige jobber han i produksjonsselskapet DHF.

Den primære oppgaven som medprodusent er å bidra med finansiering for å kunne gjennomføre produksjonen. Til La Familia har han bidratt med norsk finansiering fra Sørfond. Dette er ikke første gang Dag Hoel samarbeider med Latin-Amerikanske filmprosjekt. I 2013 bistod han som medprodusent på filmen Deshora av regissøren Bárbara Sarasola-Day. Den var en del av det offisielle filmprogrammet i Berlin og ble senere vist på Kosmorama.

– Grunnen til at jeg samarbeider en del med produksjonsselskap og regissører i Latin-Amerika er at jeg selv arbeidet der i en periode på nærmere tjue år. Så jeg føler at jeg kommer litt hjem når jeg er sammen med latinamerikanere. De har historier jeg mener det er viktig å bringe videre.

Men hvordan ble du involvert i akkurat dette prosjektet?

– Jeg kom over dette filmprosjektet under en workshop i Cannes for tre år siden. Det dagsaktuelle med denne filmen er at den viser hvordan fattigdom og vanstyre bidrar til at familiestrukturen er i ferd med å brytes fullstendig opp. Det gjelder mange land i Latin-Amerika. Menn vil ikke være fedre. Vold river samfunn fra hverandre.

Vi i Kosmorama ønsker Dag lykke til og ser spent frem til å høre om fortsettelsen i Cannes.

PS! Sikre kilder har også hvisket oss i øret at denne filmen er spennende for et Kosmorama-publikum… Så gjenstår det å se hvilke veier den tar i festival- og kinoverden før uke 10 i 2018!
Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk