Et frivilligportrett

I år er vi så heldige å ha en av våre tidligere pitchevinnere som del av frivilliggjengen. Vi ble da selvsagt veldig interessert i å høre om hvordan det hadde gått siden Kathrine Haugen vant pitchekonkurransen i 2005.

Kathrine deltok i Kosmoramas første pitchekonkurranse noensinne i 2005 med to ideer. Hun gikk til topps med manusideen ”Forandring Fryder” og gikk i gang med å fullføre manusprosessen til prosjektet. På dette tidspunktet var hun relativt nyutdannet som manusforfatter, og da hun fikk et tilbud om å skrive manus for en TV-serie i NRK bestemte hun seg for å ta det. Hun begynte da å jobbe med tv-suksessen Himmelblå hvor hun fikk mye erfaring med manusskriving. Videre har det kommet mange ulike tilbud på veien.

Selv mener Kathrine at pitchekonkurransen har vært med på å hjelpe henne i karrieren. For det første er pengepremien på 100.000 noe som kommer veldig godt med for å kunne starte jobbinga med et prosjekt. I tillegg sier hun at det å vinne en slik konkurranse ga henne mer selvtillit og en mestringsfølelse som var viktig på dette tidspunktet. Det kan motivere mange til å fortsette å jobbe i et yrke som kan være utfordrende. Når hun tenker tilbake på da hun deltok i konkurransen i 2005 husker hun at hun var veldig nervøs. Før konkurransen hadde hun vært på et pitchekurs i Nederland, og hun brukte tiden før til å forberede seg godt. Hun hadde skrevet ned alt hun skulle si og øvde mens datteren stod på siden med en stoppeklokke og tok tiden. Det at hun var så godt forberedt mener hun var noe av grunnen til at hun gikk av med seieren.

I fjor sommer flyttet hun tilbake til Trondheim for å studere igjen. Hun tar for tiden en mastergrad i film og videoproduksjon ved NTNU og stortrives med det. Studiet er ifølge henne en stor hjelp til det arbeidet hun holder på med nå. Hun har de siste årene jobbet ganske intenst med et dokumentar-prosjekt, noe hun aldri har jobbet med tidligere. I forbindelse med dette ønsket hun å øke sin kompetanse på området, og opplever at hun på NTNU får jobbe med kloke folk som gir de rette innspillene.

Masterstudiet er også noe av grunnen til at hun i år jobber som frivillig hos Kosmorama da hun tar et fag som handler om festivaler. Hun sier at for å forstå noe fullt ut er det viktig å se det fra ulike perspektiv. Siden hun tidligere kun har deltatt på filmfestivaler som gjest eller for å vise en film, er det interessant å oppleve festivalen innenfra og attpåtil på et nivå som frivillig kinovert hvor hun får møte publikum. Når du jobber som produsent tenker man alltid; ”hvem er det som skal kjøpe billetten?”, og hun sier hun har derfor lært mye av å selv stå og selge den. Kathrine er også veldig glad for at hun har fått sett så mange filmer under festivalen. Etter å ha jobbet med et stort prosjekt over mange år som tar mye tid og energi, føler hun at hun under Kosmorama har fått gleden med å gå på kino og oppleve film tilbake. Det har også minnet henne på meningen med film, nemlig det å fortelle de viktige historiene, og legger til at opplevelsen som frivillig på Kosmorama bare har gjort henne enda mer glad i filmfestivaler.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk