Medievitere i praksis; en presentasjon

(Fra venstre; Ingrid, Melissa og Saber!)

Hei! Vi er tre studenter som holder på med en bachelor i medievitenskap på NTNU og som derfor jobber tre uker i praksis hos Kosmorama Filmfestival slik at vi kan skrive en bacheloroppgave om vår opplevelse her med fokus på kommunikasjon. Vi har alle tre valgt ut et par filmer og arrangementer som vi gleder oss ekstra mye til, og vil veldig gjerne dele det med dere!

 

Melissa er 22 år og gleder seg veldig til kulinarisk kino; 

Jeg må få med meg Noma, My Perfect Storm  og In Defense of Food som vises i år på Kosmorama der det i tillegg er mulighet for fantastiske matopplevelser etter filmene på Nova kino, Jossa Mat og Drikke og Credo. Der blir det servert god mat og drikke som står i tråd med filmene, noe som gir filmopplevelsen et ekstra kick. Å se kunsten i mat og påvirkningen mat har på oss og samfunnet er utrolig interessant. Disse filmene gir innblikk i to forskjellige filmatiske kategorier med mat som fellesnevner.

I tillegg ser jeg fram til å se Sameblod som representerer et historisk og kulturelt aspekt vi ikke har sett så mye av før. Sameblod gir et innblikk i samekulturen på 1930-tallet og siden det er 100 års jubileet til samene i år, så passer denne filmen perfekt for lerretet på Kosmorama. Det blir også utrolig spennende å oppleve hovedrolleinnehaver Lena Cecilia Sparrok som er blitt priset for sitt naturtalent.

Når det kommer til arrangementer, så håper jeg å få med meg Ola snakker filmfestivaler Vol. 1. Ola Lund Renolen, filmsjef i Kosmorama, holder på med en doktorgrad om internasjonale filmfestivaler og skal nå dele sin kunnskap med oss.

 
 

Saber er 22 år og fyller 23 midt i Kosmorama uken;

Jeg har lenge hatt en stor interesse for alternative filmopplevelser, filmer med en dypere mening og action. Dette er filmer som på et eller annet vis skiller seg ut og er særegne i form av den unike sammensetningen av audiovisuelle virkemidler og handling i seg selv.

Jeg gleder meg enormt til å se filmer som det storslåtte japanske/koreanske krimdramaet Kammerpiken av veteranregissør Chan-Wook Park. Denne filmen gir en unik skildring fra tre hovedpersoner i tre akter og viser nok en gang Chan-Wook Park sin evne til å leke med ideen av hevn.

Når det kommer til film med en dypere mening, gleder jeg meg til å se Halal Love. Denne filmen handler om søken etter kjærlighet (og sex) i et land med strenge religiøse lover. Filmen følger flere karakterer som alle på forskjellige måter må håndtere halal kjærlighet i det vakre landet Libanon.

Free Fire virker å være en perle av en actionfilm, produsert av Martin Scorsese som har blant annet regissert blockbusteren The Wolf of Wall Street (2013).  I tillegg er jeg svært spent på årets program, arrangement og kulinariske opplevelser som finner sted i festivaluken.

 
 

Ingrid er 22 år, og gleder seg veldig mye til generelt hele festivaluken;

Det er noe magisk med stemningen som følger med en festival som samler mange ulike mennesker rundt en felles interesse og glede. Når det er sagt, så er det så klart noen deler av festivalen jeg håper litt ekstra på å få med meg.

I og med at en av mine største interesser er dans er det ingen overraskelse at et av eventene som står høyt på lista er feiringen av Dirty Dancing sitt 30-års jubileum. Det blir en festkveld bestående av en visning av det som kanskje er tidenes dansefilm på Nova kino etterfulgt av 90-talls party på Kunsthall Trondheim med DJ Juri Gagarin.

Jeg elsker å se feel-good filmer som tar opp samfunnsaktuelle tema og gir publikum en tro på det gode i folk. Derfor gleder jeg meg veldig til å se den svenske dokumentaren Nice People som forteller historien om journalist Patrik Andersson som skaper et Somalisk ishockeylag i Sverige.

As You Are er nok en film jeg håper å få med meg under festivalen. Den er litt råere enn en feel-good film, og gir en nyansert og spennende fremstilling av tenåringers problemer gjennom oppveksten. Dette er en amerikansk indie-film som har fått strålende kritikker, og er en sterk og varm film som jeg gleder meg til å se.

 

 

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk