Årets programkategorier

Fra filmen In Between i årets New Directors program

For å gjøre det litt enklere å finne frem i årets program har vi i år delt inn programmet i flere programkategorier. Her kan du finne beskrivelsen av hver enkelt programkategori i tillegg til utvalgte filmer.

NEW DIRECTORS  er Kosmoramas konkurranseprogram, filmer fra nye regissører som vi har tro på skal markere seg sterkt i årene som kommer. I dette programmet er det ikke bare filmene som skal være gode, regissørene skal også vise at de har noe ekstra, enten som historiefortellere og/eller filmkunstnere. Kriteriet er at de ikke skal ha laget mer enn tre helaftens fiksjonsfilmer.

Filmer vi har valgt ut her strekker fra årets åpningsfilm Kjempen til den formsikre og visuelle filmen Dogs. Vi får oppleve nære vennskap på tvers av kulturer i In Between og den prisbelønnede og karaktersterke filmen om samisk identitet og historie i Sameblod. Hvem trur du kommer til å gå av med seieren? Her vil det også være mulig for publikum å stemme frem sin favoritt på stemmesedler som deles ut i salen under filmene.

Fra filmen Det kommer en dag

MENNESKER I MELLOM
Filmer om det varme og såre, felleskapet og ensomheten, det dysfunksjonelle og herlige i møter mellom mennesker. Her finner vi blant annet filmer om den såre barnehjemsskildringen i Det kommer en dag, den ensomme Anders Baasmo Christiansen som rømmer til skogs i Hoggeren og ungdomsberetninger fra Afghanistan i Wolf and Sheep.
 

Fra filmen Queen of Walking

 SKRÅBLIKK
Filmer med elementer av det magiske, surrealistiske eller absurde. Her finner du blant annet feelgood, action, musikal, animasjon og forviklingskomedier med en twist. Filmer du finner her er blant annet De første skal bli de siste, Free Fire, The Hippopotamus, Kammerpiken, Operation Avalanche og Queen of Walking.

Fra filmen Layla M

 SAMFUNN
Fortellinger som synliggjør enkeltmenneskets møte med samfunnsmaskineriet. Her finner vi alt fra ren fiksjon til filmer basert på sanne historier. Filmene du kan se her er blant annet By the Time It Gets Dark, The Shepherd, Hidden Figures og Layla M.

DOKUMENTAR
Rapporter fra den uoverskuelige virkeligheten. Årets dokumentarer spenner fra krigssoner og totalitære regimer til sjokoladefabrikker og menneskeskjebner tett på. The Chocolate Case, Death by Design, In Defense of Food og Liberation Day er noen av filmene du finner her.

Fra filmen Liberation Day

RAMASKRIK
Skrekkfilmprogrammet som gir deg frysninger på ryggen og tar deg til de skrekkeligste avkrokene av verden. Her finner man filmer som I Am Not A Serial Killer, Lyst, My Father Die og Sadako VS. Kayako.

Fra filmen Sadako vs. Kayako

FINSK JUBILEUM
I år feirer Kosmorama og Cinemateket Trondheim Finlands 100 års selvstendighetsjubileum med en egen serie fylt av finsk humor, melankoli og sisu*! Her finner man blant annet klassiske finske filmer som Calamari Union Fortellinger fra saunaen og Harens år.

Fra filmen Fortellinger fra saunaen

KOSMOKIDS
Er familiehelga for barn i alle aldre. Vi har robotverksted med Able Magic, 3D pannekaker, barnefilmklassikere og filmpremierer. Her finner du premierer som Karsten og Petra – ut på tur og Løvetannbarn og Robotklassikere som Wall-E, Gutten og Jernkjempen og Robotene.

Gutten og Jernkjempen, Løvetannbarn, Wall-E, Robotene, Karsten og Petra

Fra filmen Dirty Dancing

KOSMORAMAOPPLEVELSER
Kosmorama er ikke bare film! Under årets festival kan du også oppleve festvisninger, kulinarisk kino, quiz, pitchekonkurranse, debatter, disko og mer til. Du finner de fleste arrangementene på kosmorama.no/program under fanen Alle kategorier>arrangement 

 

*Finsk ord for kraft og pågangsmot.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk