Vinneren av NTNU filmpris 2016

Regissor Havard Bustnes

Vi gratulerer Håvard Bustnes med å ha vunnet tidenes første NTNU Filmpris! Prisutdelingen skjedde under Kosmorama internasjonale filmfestival i Trondheim.

Både som regissør og produsent har Håvard Bustnes vist internasjonal kvalitet på sine dokumentarfilmproduksjoner, og er en av vår regions tydeligste registemmer.

Den nyetablerte NTNU Filmpris skal sette fokus på aktører som jobber for å fremme trøndersk filmproduksjon og som ved hjelp av sine egne aktiviteter er med på å synliggjøre og utvikle det filmfaglige miljøet i Trondheim og Trøndelagsregionen.

Jury:

Juryens begrunnelse:

“NTNUs Filmpris går til en person med en etablert og unik stemme som lever og ånder for film, og som har vært en viktig bidragsyter for å fremme filmmiljøet og sette trøndersk film på kartet. Han er også en lagspiller som er opptatt av å hjelpe frem nye og yngre krefter, både i NTNUs studentmiljø og blant nye etablerte talent.

Han har gjennom godt samarbeid med de sterke regionale produsentene Dag Hoel og Christian Falch vunnet flere nasjonale og internasjonale priser for sine filmer, blant annet Amanda for beste dokumentar med filmen «Blod & Ære», om forholdet mellom Ole Klemetsen og hans far. Han har også hatt stor suksess med dokumentarene Helsefabrikken og Opprørske Oldemødre som har hatt visninger over store deler av verden. For tiden er han i produksjon med filmen The Golden Dawn Case, hvor han har fått eksklusiv tilgang til det greske ultranasjonalistiske partiet Golden Dawn. Dette er en filmskaper i stadig vekst som vi kommer til å se mye mer av i fremtiden.”

Blant 14 nominerte var tre finalister plukket ut:

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk