Gründer vant Filmwebs Pitchekonkurranse!

Harald Mæle Jr. (t.v) og Johan Kaos med vinnerbeviset i hendene.

Harald Mæle Jr. (t.v) og Johan Kaos med vinnerbeviset i hendene.

Da Filmwebs Pitchekonkurranse gikk av stabelen torsdag 10. mars var det duoen Harald Mæle Jr. og Johan Kaos som stakk av med prisen på 100 000 kroner, for pitch av filmidéen Gründer. De får dermed mulighet til å gi prosjektet sitt en flying start, og Kosmorama og prissponsor Filmweb gratulerer på det varmeste.

Årets pitchejury besto av Birgitte Bratseth, Frederick Howard og Karin Julsrud, og deres begrunnelse var som følger:

Filmwebs pitchekonkurranse har tatt oss hele veien fra vikingtiden og inn i en futuristisk norsk dystopi. Årets vinner er likevel hentet fra vår egen nære historie. 

Dagen pitch blir en knakende god film forutsatt at årets vinner velger å gjøre stikk motsatt av sin egen hovedkarakter. For det finnes nemlig ingen snarvei til god film i denne genren.

Siden disse pengene ikke skal rapporteres til NFI er det mye frihet knyttet til dem  Vi skulle helst ha gitt prisen i dollars og håper støtten brukes på et skikkelig  amerikaeventyr der dere kommer tett på og i dypet av filmens hovedkarakter. Tiden fremover vil innebære å forsere muren på et amerikansk fengsel, men kanskje enda vanskeligere, og komme innenfor de mentale barrierene til et menneske som har bedratt alle han kjenner.

Årets vinner er Gründer ved Johan Kaos og Harald Mæle Jr. 

God tur! 

Gründer er basert på den sanne historien om Waleed  Ahmed, som på under tre år gikk fra å være en upopulær tenåring fra Ski til å bli Norges største og yngste finansstjerne, for så å bli dømt til 11 års ubetinget fengsel i USA.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk