Noah – olavskino torsdag 30. juli

Torsdag 30. juli, kl 17:00 er det klart for filmen Noah fra 2014 som Olavskino.

I kirkelig sammenheng er Noah ofte blitt framstilt som en koselig fortelling om dyrene i arken, men egentlig handler den om at Gud angrer på at han skapte menneskene.

Katastrofefortellingen om syndfloden har inspirert kunstnere opp gjennom historien, ikke minst filmindustrien. Denne versjonen med Russell Crowe i hovedrollen, moderniserer historien og legger til et økologisk perspektiv: Vi mennesker har underlagt oss jorden og utnyttet den så til de grader at naturen igjen trues av en storflom.

Filmen vil bli introdusert av Petter Skippervold, stipendiat ved teologisk fakultet ved Universitetet i Oslo og ekspert på Bibelen i populærkulturen. Han har blant annet gitt ut boken Fenomenet Bibelen (2013) om hvordan Bibelen leses og forstås i dag.

NOAH

Olavsfestdagene og Kosmorama presenterer et eget filmprogram med filmer som er knyttet til Olavsfestdagenes verdigrunnlag. Billettene koster kr 100 og kan kjøpes på trondheimkino.no eller på Prinsen, Nova og Trondheim Torg.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk