Dirk Ohm- illusjonisten som forsvant

I februar 2003 forsvant den tyske tryllekunstneren Dirk Ohm på mystisk vis fra et hotell i Grong i Nord-Trøndelag. Spillefilmen Dirk Ohm- illusjonisten som forsvant er inspirert av denne virkelige hendelsen, og er en fantasi over hans siste dager i det lille samfunnet. Dirk Ohm ankommer Grong en iskald vinterdag. Maria, en ung kvinne, har nettopp forsvunnet, og store letemannskaper er ute for å lete etter henne. Dirk blir involvert i leteaksjonen. Han forelsker seg i ideen om Maria. Hovedrollen som Dirk Ohm spilles av tyske August Diehl, han er kjent fra bl.a. fra Quentin Tarantinos Inglourious Basterds.


Filmen er regissert av  Bobbie Peer og er hans spillefilmdebut. Han vant Norges første gullpalme i Cannes med kortfilmen Sniffer i 2006.

Filmen ble spilt inn i Grong vinteren 2013 og det var med rundt 500 lokale statister. Norske Jørgen Langhelle, svenske Alexandra Rapaport, unge danske Sara Hjort Ditlevsen og islandske Ingvar Eggert Sigurðsson har andre fremtredende roller. Filmen er produsert av Maria Ekerhoved i MER Film.

Silje Engeness, festivaldirektør i Kosmorama, sier til Adressa at festivalen er utrolig glade og stolte over at Kosmorama både åpner og avslutter en trøndersk spillefilm. Det er en historisk begivenhet at filmproduksjonen her i regionen har tatt seg så mye opp. Dirk Ohm er en vemodig film, men samtidig en veldig fin skildring av menneskene i det lille samfunnet som befinner seg i en vanskelig situasjon.

Som avslutning på festivalen får vi besøk av filmskaper August Diehl.

diehl

Foto: Nico Sollie/TV2

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk