Her er de nominerte til Kanonprisen 2014!

kanon

I år finner vi veldig mange sterke navn på lista, og i alt 14 filmer har fått nominasjon. Av disse stikker de kritikerroste Blind og Mot naturen seg fram, med seks nominasjoner hver, men også barnefilmene gjør seg gjeldende: Både Kaptein Sabeltann, Doktor Proktor og Operasjon Arktis har fått nominasjoner. «Vår egen» Ola Kvernberg er igjen nominert, etter fjorårets seier i klassen for filmmusikk kommer en ny sjanse nå med Opprørske oldemødre. Ole Giæver gjorde «alt» selv på Mot naturen, og får lønn for strevet med hele tre individuelle nominasjoner, mens den eminente lyddesigneren Gisle Tveito har klart kunststykket å få to nominasjoner i samme kategori – og dermed en meget god vinnersjanse.

Kanonprisen er den norske filmbransjens egen pris, og den deles ut for ellevte gang på Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival. Utdelingen finner sted på Clarion Hotel & Congress torsdag 5. mars.

motnaturen

11 bransjekategorier

Medlemmene i bransjens fagforbund har brukt vinteren til å stemme fram sine kolleger til priser og nominasjoner i elleve kategorier. Det er medlemmene i Norsk filmforbund, Produsentforeningen, Norske filmregissører, Norske dramatikeres forbund, Norsk filmlydforening, Skuespillerforbundet, NOPA og Norsk komponistforening som har stemt i de ulike kategoriene.

Beste mannlige hovedrolle

Beste kvinnelige hovedrolle

Beste birolle

Beste regi

Beste manus

Beste produsent

Beste lyddesign

Beste filmmusikk

Beste foto

Beste klipp

Beste produksjonsdesign

Filmwebs Kanonpris

Publikumsavstemning gjøres på Filmweb.no fram mot prisutdelingen, en vinner av disse tre nominerte kåres torsdag 5. mars.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk