«Som du ser meg» stakk av med fem Kanonpriser

Laila Goody og Ragnhild Hilt var begge nominert til beste kvinnelige hovedrolle.

Laila Goody og Birgitte Larsen fra Som du ser meg.

Dag Johan Haugerud stakk av med de gjeveste prisene da Kanonprisen ble delt ut mandag kveld.

Haugerud fikk både manus, regi og nyskapingsprisen for filmen «Som du ser meg». Tilsammen fikk filmen fem priser. Andrea Bræin Hovig fikk for beste birolle og Jens Christian Fodstad for beste  klipp. En fullsatt sal, med Thomas Seltzer som konferansier, fikk servert et show med musikk av Trondheim Voices og G.O.D.S. Og DJ Børek snurret plater.

De andre vinnerne av Kanonprisen er: Beste kvinnelige hovedrolle: Cecilie A. Mosli – Kompani Orheim
Beste mannlige hovedrolle: Kristoffer Joner – Kompani Orheim
Beste lyddesign: Tormod Ringnes og Baard Haugan Ingebretsen – Kon-Tiki
Beste produsent: Aage Aaberge – Kon-Tiki
Beste produksjonsdesign: Karl Júlíusson – Kon-Tiki
Beste foto: Geir Hartly Andreassen – Kon-Tiki
Beste filmmusikk: Johan Söderqvist – Kon-Tiki

Dette er niende år på rad Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival arrangerer Kanonprishowet, som er filmbransjens egen prisutdeling. Selve prisen består av en glasskulptur laget av kunstneren Cathrine Maske. Kanonprisen er filmbransjens egen pris, der de beste av de beste fra fjorårets norske filmer blir hedret av sine egne. Åtte fagforbund har stemt frem sine egne kolleger til 11 ulike priser. I tillegg til bransjens egne priser kåres Beste nyskaper av en egen jury. Denne prisen går til en aktør som har bidratt til å utvikle filmmediet som kunstnerisk uttrykk.

Slideshow fra Kanonprisen 2012

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk