HARPA – en feiring av nordisk filmmusikk

solist Helene Bøksle

solist Helene Bøksle

For første gang arrangeres en konsert med norsk filmmusikk i Trondheim under årets Kosmorama. Det skjer i forbindelse med den årlige utdelingen av den nordiske filmmusikkprisen HARPA.

alexander stenerud
Solist Alexander Stenerud

Trondheim Symfoniorkester, under ledelse av dirigent Torodd Wigum og med solistene Helene Bøksle, Alexander Stenerud og Tore Johansen, vil fremføre noe av det ypperste innen norsk filmmusikk, fra filmer som blant annet «Elias og jakten på havets gull», «Max Manus» og «Reisen til julestjernen».

torejohansenriktigstrl
Solist Tore Johansen

Konserten er et samarbeid mellom NOPA – Norsk forening for komponister og tekstforfattere, Trondheim symfoniorkester og Kosmorama Trondheim Internasjonale filmfestival.

Konserten finner sted i Olavshallen søndag 21. april klokken 19:30

De nominerte komponistene er:

Sverige: Benny Andersson (Palme)
Island: Daníel Bjarnason og Ben Frost (Dypet)
Norge: Peder Kjellsby (Varg Veum – Kalde hjerter)
Finland:Tuomas Kantelinen (Purge)
Danmark: Peter Peter (Over kanten)

Billettpriser:

Ordinær: 250,-
Student/honnør: 150,-
Billetter kan kjøpes i Olavshallens billettluke (tlf 73 99 40 50), på Posten, Trondheim Torg og www.billettservice.no

KJØP BILLETT

Filmmusikksymposium – mesterklasser – diskusjoner

I forbindelse med prisutdelingen av HARPA inviterer NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere) i samarbeid med Kosmorama, foredrag og mesterklasser med internasjonale kapasiteter fra fredag 19. til søndag 21. april

Fredag blir det flere spennende diskusjoner rundt blant annet samarbeidet mellom filmskaper og komponist, tradisjoner innen filmmusikk, og myter og sannheter rundt økonomi og opphavsrett. På lørdag og søndag blir det mesterklasser i filmmusikk.
Helgens gjester er blant andre komponistene Ola Kvernberg, Annabelle Pangborn (UK), Bernhard Grimaldi (FR), Richard Bellis (USA) og Loek Dikker (NL), regissøren Rune Denstad Langlo og professor Peter Larsen og professor/komponist Olav Anton Thommessen.

Helgen er med andre ord full av spennende diskusjoner rundt filmmusikkens fortid, nåtid og fremtid. Det er duket for læring, interessante synspunkt og diskusjoner.

Se fullt program
Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk