Prisutdeling på Lillehammer

Vinner av Filminvests kompetansepris: Line Klundseth Johansen
Foto: Nils Vermund Gjerstad for Avisa Nordland

I går kveld var det duket for en helaftens prisutdeling på Lillehammer i regi av Filminvest og Østnorsk filmsenter. Fire priser ble delt ut: Østnorsk filmsenters fagpris, Lillehammer kommunes Film Award, Filmskolen gav sin pris til en tidligere student som har utmerket seg i sitt arbeid, og for aller første gang ble Filminvests kompetansepris delt ut.

Østnorsk filmsenters fagpris og et arbeidsstipend på 15 000 kroner gikk til spillutvikler og gründer Catharina Bøhler fra Sarepta Studio/Hamar Game Collective. Manusforfatterne Morten Hovland og Trond Morten Venaasen ble tildelt Lillehammer kommunes Film Award, og sistnevnte ble også vinneren av Filmskolens pris.

Filminvests kompetansepris er et arbeidsstipend på 15 000 kr som skal bidra til å øke prisvinnerens kompetanse innen fagområdet. Denne gikk til produsent, regissør og filmfotograf Line Klungseth Johansen fra trondheimsbaserte Helmet Films & Visual Effects. Med blant annet kortfilmen «Flimmer» og musikkvideoen til Highasakites «Golden ticket», som ble nominert til beste musikkvideo på Spellemann i 2017, har hun imponert flere enn juryen. Juryens begrunnelse sa blant annet at «Prisvinneren har utmerket seg med et særegent, eksperimentelt og personlig filmspråk, både i forhold til lyd og bilde. Hun har vist evne til å tenke nytt og kreativt, og er et talent vi forventer mye av».

Kosmorama gratulerer alle prisvinnerne, og vi gleder oss til å se mer av dem i fremtiden!

 

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk