Helgas filmtips uke 48!

Her kommer helgas filmtips. Vi håper dere likte forrige ukas anbefalinger. Vi er i full gang med å programmere årets festivalfilmer, og for deg som ikke var på Komsorama 2016, kan du se åpningsfilmen for dette året her.

CAROL (Åpningsfilmen Kosmorama 2016.)

Carol ble nominert til hele seks Oscar og vant to priser i Cannes. Filmen er en inspirerende fortelling som skildrer to modige kvinners kjœrlighet til hverandre. Cate Blanchett spiller hovedrollen som en gift overklassekvinne. Hun forelsker seg i en yngre butikkekspeditør, spilt av Rooney Mara.

Regissør Todd Haynes er blant annet kjent for sin unike tolkning av Bob Dylans liv og univers i filmen I’m not There.

Filmen er basert på en bok av Patricia Highsmith, som i 1952 ble publisert under pseudonym. I Haynes’ tolkning blir vi dratt inn i et univers som i detalj undersøker hva gjensidig attraksjon mellom to kvinner kan være, med en filosofisk og emosjonell tyngde uten sidestykke.

Se filmen her.

 

THELMA

Nå kan du se Thelma av joachim Trier på iTunes. I denne filmen spiller Eili Harboe en ung kvinne som i møte med kjœrligheten oppdager at hun har skremmende og uforklarlige krefter. Thelma har nettopp flyttet fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo, da hun plutselig får et voldsomt anfall på lesesalen som hun holder skjult for sine foreldre. Samtidig treffer hun medstudenten Anja og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis. Thelma blir overveldet av følelser hun ikke tør å anerkjenne, anfallene blir flere og farligere, og legene har ingen forklaring. Skremmende og overnaturlige krefter presser seg frem og en dag forsvinner Anja sporløst…

Dette sier norske anmeldere sier om Thelma:

Aldri før har jeg sett en varere, vakrere og vondere skildring av en forelskelse på norsk film. Ikke ett sekund er overflødig, vi vil være med Thelma (og Anja) hele tiden, selv om det gjør vondt.

– Terningkast 6, VG

Et unikt tilskudd til norsk film. Thelma gjør at seeren både ønsker og frykter at begjæret skal få fritt utløp.

– Terningkast 6, Dagbladet

Joachim Trier setter himmel og jord i bevegelse som ingen annen norsk filmskaper før ham.

– Terningkast 5, Aftenposten

Tittelfiguren spilles av Eili Harboe, som nå virkelig trer frem som en av våre aller mest spennende skuespillere. Hun er en av de viktigste grunnene til at Thelma innfrir forventningene. Dette er stor filmkunst kledd i sjangerkappe.

– Terningkast 5, NRK P3

Trier triumferer med Thelma

– Terningkast 5, Dagsavisen

Tidenes beste norske studentfilm fra Trier

– Terningkast 5, Adressa

Thelma er en maktfull prestasjon som viser at mannen (Trier) behersker sjangerfilmen vel så bra. Her utvises stødig regi og utpreget god smak både på scenekonstruksjon, bildekomponering og stemningsskapning.

– Terningkast 5, Filmmagasinet

Se filmen her.

 

LOUDER THAN BOMBS

Louder than bombs er Joachim Triers 3. spillefilm. Dette er et familiedrama i en helt annen sjanger enn Thelma. 

Tre år etter fotografen Isabella Reeds død, i hva som opprinnelig ble forklart som en bilulykke, tvinges ektemannen Gene til å fortelle sin yngste sønn hva som virkelig skjedde. Han ber sin eldste sønn Jonah om å komme for å hjelpe til, men han vender seg mot ham.

Filmen ble tildelt Nordisk råds filmpris i 2016. Den ble valgt ut til å konkurrere om Gullpalmen under Cannes filmfestival 2015Louder Than Bombs var den første norskproduserte som stilte i hovedkonkurransen siden Anja Breiens Arven deltok i 1979.

Se filmen her.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk