Regjeringen bryter løftet om å styrke norsk film

Forliket mellom regjeringspartiene og Venstre/Krf førte til kutt i filmfondet med 16 millioner kroner. Solberg-regjeringen lovet i 2015 å styrke norsk film, men isteden blir det altså kutt. Trine Skei Grande skriver på sin Facebook-side; «Dette er et arbeidsuhell som vi skal gjøre alt vi kan for å rette opp ved neste korsvei!» Dette gjør ikke saken bedre. Neste korsvei er altså ikke før revidert statsbudsjett skal behandles, i juni 2018.

Dette kan få alvorlige følger for hele film-bransjen som allerede har et hardt presset budsjett fra før. Det er trist at regjeringen ikke holder sine lovnader, til tross for at norsk film gjør det stadig bedre både her hjemme og i utlandet.

Det norsk filmbransje trenger nå, er et ytterligere løft for å utnytte den gode flyten som alle i bransjen har jobbet knallhardt for.

Landets festivaler øker stadig sitt publikum, og det viser at interessen er stor. Norske filmer, både dokumentar og fiksjon, vinner priser i utlandet og vises på festivaler verden rundt. Dette er god reklame for det kreative norge, og det er viktig å utnytte dette momentumet nå.

En felles uttalelse om situasjonen fra de norske filmfestivalene kan leses her.

Vœr snill å del denne saken hvis du bryr deg om filmens fremtid, og et godt kulturliv i din region.

#stottnorskfilm

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk