Førpremiere på 120 slag i minuttet, Torsdag 30. november

I anledning den internasjonale Aids-dagen inviterer Trondheim Kino i samarbeid med Fri Midt-Norge og Kosmorama til førpremiere på 120 SLAG I MINUTTET.

Filmen vant Grand Prix og kritikerprisen i Cannes. Det er en film om kjærlighet, likeverd og håp.

Det er tidlig 90-tall. I nesten ti år har AIDS krevd utallige liv, og en gruppe unge aktivister i Act Up-Paris kjemper for likhet, respekt og tilgang på medisiner.

Kosmorama-sjefen, Silje Engeness, dro til Toronto tidligere i år for å lete etter kremen av nye filmer. I denne bloggen skrev hun følgende om filmen 120 SLAG I MINUTTET:

Et annet interessant aspekt på festivalen dette året, var de mange filmene som fortalte historier fra forskjellige minoritetsgruppers ståsted. Noen historier kunne vœre vanskelig å følge hvis man ikke hadde nok kunnskap om temaet fra før, mens andre traff mer universielle fenomener. Den Franske filmen BMP gjorde et sterkt inntrykk på meg. Den handlet om aktivister i Frankrike på åttitallet og deres arbeid for å skape mer bevissthet omkring HIV. De kjempet for at politikerene skulle gjøre mer for å stoppe epidemien og bevilge mer ressurser til medisinsk forskning.

Velkommen til visning!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk