Hold deg oppdatert om programslipp, events, nyheter og tilbud fra Kosmorama.

Nei takk, jeg er ikke så opptatt av film

Trondheimsfilm til Kosmorama 2018

Det er vel ingen hemmelighet at Kosmorama elsker kulturen, filmen og ikke minst folket i Trondheim. Hjembyen vår ligger Kosmoramas hjerte nært, og vi er derfor veldig stolte av å kunne presentere Trondheim – En filmreise som en del av programmet for festivalen i 2018.

Filmen er en historisk dokumentarfilm produsert av DHF og Spætt Film, som tar for seg Trondheims utvikling fra begynnelsen av 1900-tallet frem til 1980 tallet. Den er basert utelukkende på filmer fra arkiv, hvorav den eldste er kroningen av Kong Håkon i 1906. I tillegg til Nasjonalbibliotekets arkiv, har prosjektet også fått en del av sitt materiale fra privatpersoner i form av gamle filmklipp som gjenspeiler livet i Trondheim slik det var før. På denne måten kan filmen kalles for et felles prosjekt mellom filmskaperne og Trondheimsfolket, om å fortelle de store og små historiene byen har huset gjennom et århundre, og som har formet den slik den er i dag.

Lydsiden av filmen er derimot helt ny. Ny musikk har blitt komponert spesielt til dokumentarfilmen, og vi vil få høre kjente og ukjente stemmer fortelle om byens historie og livet i Trondheim gjennom årene. Trondheim – En filmreise er en hyllest til byen og en gave til Trondheimsregionen – vi gleder oss stort til å vise den frem under Kosmorama i 2018!

Privacy/cookies