Trøndersk Filmbransje i utlandet

Det skjer mye i trøndersk filmbransje for tiden. Trondheim og regionen huser en rekke produksjonsselskap vi kommer til å se mer av i fremtiden.

Spœtt Film vant en kortfilmkonkurranse i Kina for bare et par dager siden! Henrik Flatås, Finn Walther og Vegard Dahle laget en kortfilm i løpet av under 72 timer i Kina på festivalen Jinzhen International Short Film Festival. De sier produksjonen var preget av lite søvn, kulturkollisjon og språkforvirringer, men først og fremst en gjestmildhet og hjelpsomhet uten sidestykke.

Det er også en stor  glede å kunne gratulere regissør Håvard Bustnes, produsent Christian Falch, og klipper Anders Teigen med å bli nominert til prisen for Beste Dokumentarfilm ved IDFA, International Documentary Filmfestival Amsterdam. Golden Dawn Girls konkurrerer mot 14 andre nominerte. Måtte den beste vinne!

For de av dere som ikke kjenner til IDFA, er dette en av de mest prestisjetunge festivalene i verden for dokumentarfilm. Festivalen tilbyr kvalitetsfilm som får seeren til å bli underholdt, men samtidig reflektere. Den internasjonale dokumentarfilm-bransjen samles hvert år i Amsterdam ved denne anledningen, og nå er det ikke lenge til neste gang. Festivalen holdes fra 15-26 November, og er også åpen for vanlig publikum. Anbefales!

En rekke andre trønderske filmskapere reiser også ut i verden med sine filmer. Les mer her på Midtnorsk Filmsenter sine sider.

Kosmorama følger med våre lovende filmskapere, og ved vår egen festival 6. til 11. Mars 2018 vil dere kunne se flere filmer og prosjekt fra regionen. Det er bare å glede seg!

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk