Colombiansk festivalvinner med trøndersk produsent

Jhonny Hendrix fra Colombia er regissør av filmen Candelaria. Filmen vant hovedprisen i Venice Days-programmet under filmfestivalen i Venezia. Candelaria er spilt inn i Havanna, og er en samproduksjon mellom Colombia, Tyskland og Norge. Dag Hoel fra Trondheim er filmens norske produsent!

Candelaria er et drama om et ektepar i 70-årene som lokkes inn i produksjon av pornografiske filmer. Filmen fornyer fortellingen om Cuba ved ikke å henfalle til nostalgi eller politisk argumentasjon. Den behandler sider ved livet på Cuba som overrasker og provoserer. 

Juryen, ledet av den iranske regissøren Samira Makhmalbaf, sier skuespillerne er enestående og at filmen tar uventede vendinger og er «full av sosialt engasjement». 

«Mottagelsen i Venezia er overveldende», sier Dag Hoel. «Jeg er her sammen med de cubanske hovedrolleinnehaverne, Veronica Lynn og Alden Knight. De er Venezias mest populære par i dag. Prisen åpner verden for Candelaria, og det blir spennende å se om cubanske myndigheter tillater filmen vist på Cuba.» 

Kosmorama gleder seg hvert fall til å se filmen!

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk