Programmet til Olavskino 28.07-05.08

Her kan du lese om alle filmene som vises på Olavskino (28.07-05.08) i sommer. Olavskino er et filmprogram utarbeidet av Kosmorama og Olavsfestdagene. Hver dag under festivalen vises filmer på Prinsen kino som på ulike måter relaterer til festivalens tema, IDOL.

PROGRAM

Fredag 28.07  

13.00/  Trio – Jakten på Olavsskrinet

17.00/  Kroppen min og Onkel Reidar

Lørdag 29.07    

13.00/  Trio – Jakten på Olavsskrinet

Søndag 30.07   

13.00/  Trio – Jakten på Olavsskrinet

17.00/  Luther

Mandag 31.07  

13.00/  Trio – Jakten på Olavsskrinet

17.00/  Silence

Tirsdag 01.08  

13.00/  Trio – Jakten på Olavsskrinet

17.00/  Havet Brenner

Onsdag 02.08 – lørdag 05.08 

13.00/  Trio – Jakten på Olavsskrinet

OLAVSKINO: «Kroppen min» og «Onkel Reidar» 

Fredag 28. juli, kl.17.00.

«Onkel Reidar», om Margreth Olins onkel med Downs syndrom, er en varm, rørende og sår historie fortalt med mye kjærlighet. «Kroppen min» er fortellinger om en kvinnekropp, hva medsøstre har ment og sagt om den, og hvordan det har formet Olins selvbilde og forhold til kropp. Rart nok er filmen en hyllest til mannen. Begge filmene er på 30 minutter.

Les mer og kjøp billetter her

LUTHER (Eric Till, 2003)

Søndag 30/7 kl. 17.00.

Les mer og Kjøp billetter her

I år er det 500 år siden munken Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser mot avlatshandelen og satte i gang et jordskjelv som endret både kirken og Europa. Denne filmen skildrer de dramatiske begivenhetene med Joseph Fiennes (Shakespeare in Love) som Luther, mens Peter Ustinov gjør sin siste filmrolle som Fredrik den Vise.

Se trailer

SILENCE (Martin Scorsese, 2017)

Mandag 31/7, kl. 17.00

Les mer og Kjøp billetter her

Silence er historien om to katolske misjonærer (Andrew Garfield og Adam Driver) som står ovenfor den ultimate testen av sin tro når de reiser til Japan på leting etter deres savnede mentor (Liam Neeson) – i en tid da kristendom var bannlyst og deres tilstedeværelse var høyst uønsket. Kristne som ble tatt sto overfor det ultimate valg: oppgi Kristus ved å spotte ham eller en skjebne fylt av frykt, tortur og en uunngåelig smertefull død.

Denne fantastiske historien har Martin Scorsese drømt om å få lage siden han først leste manus i 1966, og nå er den endelig her! (Filmweb)

Se trailer

HAVET BRENNER (Gianfranco Rosi, 2017)

Tirsdag 1/8 kl. 17.00

Les mer og Kjøp billetter her

Med sitt eksepsjonelle blikk for nyanser, har Gianfranco Rosi laget en dokumentar like visuelt slående som den er aktuell, der frykt og håp står side om side. Filmen vant Gullbjørnen på filmfestivalen i Berlin. «Det skal et særdeles hardt hjerte til for ikke å bli ille berørt. Filmen gir oss et bilde av situasjonen på øya Lampedusa i Middelhavet, som er et mål for migranter. Inntrykkene er sterke og sitter i lenge etterpå, både på grunn av det som blir vist og det som blir fortalt.» (NRK P3)

Se trailer

Barnefilm: TRIO — JAKTEN PÅ OLAVSSKRINET

Alle dager 28/07 – 05/08 kl. 13.00
Aldersgrense:
9 år

Kjøp billetter her

En spenningsfylt actionhistorie om jakten på Olav den Helliges verdifulle skrin. Bli med den nysgjerrige ungdomstrioen Nora, Simen og Lars på nye eventyr. I hundrevis av år har mennesker lett etter det myteomspunne Olavsskrinet. Ingen har funnet det. Nå er vennegjengen TRIO i ferd med å løse det store mysteriet. Problemet er bare at livsfarlige skattejegere er på sporet av dem og skatten… I en spektakulær jakt, med myten om Olav den hellige, Nidarosdomen og vill norsk natur som bakteppe, settes både vennskap og familiemedlemmers liv på spill.
Se trailer

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk