Filmsommer med Kosmorama – Uke 30

Hver fredag i hele sommer anbefaler vi filmer vi liker som du kan nyte på sene sommerkvelder. Vi gir deg hele 4 filmanbefalinger hver uke og lover mange gode filmopplevelser!

Denne uken blir en liten familie utfordret av en korrupt politiker, en gruppe hjelpearbeidere blir utfordret av et lik i en brønn, en oppfinner takler utfordringen med å levere rent vann til milliarder av mennesker og det kulinariske Paris utfordres av ei rotte. 

LEVIATAN (ANDREY ZVYAGINTSEV, 2014)

Kolia lever et enkelt og tilbaketrukket liv sammen med sin unge vakre kone og sin sønn. De bor i et hus som ligger vakkert til ved kysten i en liten by ute ved Barentshavet. Byens borgermester har også lagt sin elsk på huset, eller rettere; tomtens beliggenhet. Men Kolia akter ikke å gi seg uten kamp.

Ingen tar pulsen på dagens Russland bedre enn Andrey Zvyagintsev. Leviatan er et nådeløst oppgjør med korrupte politikere, byråkrati og kirke i dagens Russland.

Leviatan er en kontroversiell film i Russland rett og slett fordi den så effektivt avkler representanter fra kirke og politikk. Da Zvyagintsev vant prisen for beste manus etter verdenspremieren i Cannes, glimret det offisielle Russland med sitt fravær. Filmen vant Golden Globe for beste fremmedspråklige film.

Leviatan ble vist på Kosmorama i 2015 og er nå tilgjengelig på Netflix.

Org.Tittel: Leviafan
Land: Russland
Spilletid: 140  min
Språk: Russisk

 

A PERFECT DAY (FERNANDO LÉON DE ARANOA, 2015)

Org.Tittel: A Perfect Day
Land: Spania
Spilletid: 106 min
Språk: Engelsk (m.fl.), norske undertekster

SE TRAILER HER

Vi følger en gruppe hjelpearbeidere de siste dagene av krigen i Bosnia. I et samfunn sønderrevet av krig, forsøker en gruppe usannsynlige hjelpearbeidere å fjerne et lik fra en brønn – en oppgave som skulle vise seg å være vanskeligere enn først antatt. A Perfect Day er en mørk komedie om byråkrati, krig og gode gjerninger. For hvem er det som egentlig som ender opp med å hjelpe hvem?

A Perfect Day er tilgjengelig på TV2 Sumo.

Dokumentaren:
SLINGSHOT 
(PAUL LAZARUS, 2014)

Org.Tittel: SlingShot
Land: Georgia, USA
Spilletid: 88 min
Språk: Engelsk (m/norske undertekster)

SE TRAILER HER

Alle vet hva en Segway er, men få kjenner navnet på dens skaper. Dean Kamen har jobbet som oppfinner hele sitt liv og selv om hans mest kjente oppfinnelse er et transportmiddel på to hjul, er han langt mer opptatt av å løse de store helseutfordringene som truer mennesker over hele verden. SlingShot er dokumentaren om oppfinnelsen med samme navn, et vannfiltreringssystem som kan redde millioner (om ikke milliarder) av menneskeliv verden over og gir et fascinerende innblikk inn i en av vår tids store oppfinneres liv.

SlingShot er tilgjengelig på Netflix.

Link til Dean Kamens ted Talk profil

Familiefilmen:
ROTTATOUILLE 
(BRAD BIRD/JAN PINKAVA, 2007)

Org.Tittel: Ratatouille
Land: USA
Spilletid: 108 min
Språk: Norsk eller Engelsk med norske undertekster
Aldersgrense: 7 år (Medietilsynet)

SE TRAILER HER

Rotta Remy drømmer om å bli kjøkkensjef til tross for familiens ønsker og det faktum at han er ei rotte, men når Remy plutselig befinner seg under restauranten til hans store kulinariske helt Auguste Gusteau kan han ikke la muligheten gå fra seg. Sammen med en ung kjøkkenhjelp er han i ferd med å snu Paris’ kulinariske verden på hodet!

Rottatouille er 10 år i år og er tilgjengelig på Viaplay.

LINK TIL FORRIGE UKES FILMTIPS HER
Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk