Filmsommer med Kosmorama – Uke 28

Hver fredag i hele sommer anbefaler vi filmer vi liker som du kan nyte på sene sommerkvelder. Vi gir deg hele 4 filmanbefalinger hver uke og lover mange gode filmopplevelser!

Denne helgen har vi satt sammen en variert meny med helaftens fransk tegnefilm, dokumentar fra Death Row, britisk komedie og Norgespremieren på en tidligere Kosmorama-vinner!

IN BETWEEN (MAYSALOUN HAMOUD, 2016)

 

Tre kvinner med ulik religiøs bakgrunn møtes som samboere i hjertet av Tel Aviv. Salma arbeider som DJ i en bar og Laila jobber som advokat. Hver for seg prøver de å finne sin identitet på hver sin måte i Tel Aviv. Når Nur flytter inn – en yngre, troende muslimsk jente, begynner ting å endre seg. Jentene finner et dypt fellesskap, som overgår forskjellene dem imellom.

Filmen tar opp det kontrastfulle i det arabiske miljøet i Israel – hvor dypt religiøse og gammeldagse forventninger fra familien blir balansert mot et utagerende festmiljø i Tel Aviv. Og hvordan unge israelsk-arabiske kvinner navigerer mellom kontrastene. Når de hverken er israelske eller palestinske nok til å passe inn noe sted.

Regissør Maysaloun Hamoud ble med In Between belønnet med vår New Directors Award under Kosmorama 2017. Du kan lese juryens begrunnelse herIn Between har Norgespremiere på kino 14.07.2017.

Org.Tittel: Bar Bahar
Land: Israel, Frankrike
Spilletid: 102  min
Språk: Arabisk, hebraisk

 

EDDIE THE EAGLE (DEXTER FLETCHER, 2016)

Org.Tittel: Eddie the Eagle
Land: Storbritannia, USA, Tyskland
Spilletid: 105 min
Språk: Engelsk med norsk tekst

SE TRAILER HER

Eddie the Eagle er historien om Eddie Edwards, Storbritannias første skihopper som kvalifiserte seg til OL. Med duggende brilleglass, tilnærmet null erfaring, nerdete utseende og null odds, ble han en stor hit under OL i Calgary i 1988. Eddie trente bare på å lande og da han satte utfor 90-metersbakken i Calgary, var det hans første hopp i så stor bakke. Filmen gir et hysterisk morsomt innblikk i hans hodeløse galskap og meningsløse pågangsmot og minner oss om at det er ikke å satse som teller, men å lande.

Eddie the Eagle ble valgt ut som avslutningsfilm under Kosmorama i 2016 og er tilgjengelig på TV2 Sumo.

Dokumentaren:
MANNEN SOM VILLE HENRETTES 
(DAVID SINGTON, 2015)

Org.Tittel: The Fear of 13
Land: Storbritannia
Spilletid: 95 min
Språk: Engelsk (m/norske undertekster)

SE TRAILER HER

Mannen som ville henrettes er en gripende dokumentar om Death Row-fangen Nick Yarris. Vi møter Yarris i det han har skrevet et brev til dommeren med et ønske om å fremskynde henrettelsen. Til tross for å ha hevdet sin uskyldighet. I dokumentaren forteller Yarris sin historie om hvorfor han ønsker å dø.

Mannen som ville henrettes er tilgjengelig på Netflix.

Familiefilmen:
APRIL OG DEN UTROLIGE VERDENEN 
(CHRISTIAN DESMARES/FRANCK EKINCI, 2015)

Org.Tittel: Avril et le monde truqué
Land: Frankrike, Belgia, Canada
Spilletid: 105 min
Språk: Fransk med norske undertekster
Aldersgrense: Barn

SE TRAILER HER

Året er 1941, men verden ser ganske annerledes ut enn vi er vant med. Samfunnet er drevet av kull, luften er full av sot og verdens fremste vitenskapsmenn har forsvunnet sporløst over de siste 70 årene. Blant dem er Aprils foreldre som jobbet med et serum som skulle gjøre liv udødelig. Jaget av myndigheten forsøker April sammen med sin snakkende katt Darwin å finne oppskriften på serumet og sine forsvunnede foreldre. 

April og den utrolige verdenen er tilgjengelig på TV2 Sumo.

LINK TIL FORRIGE UKES FILMTIPS HER
Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk