Filmsommer med Kosmorama – Uke 27

Hver fredag i hele sommer anbefaler vi filmer vi liker som du kan nyte på sene sommerkvelder. Vi gir deg hele 4 filmanbefalinger hver uke og lover mange gode filmopplevelser!

Reportere i Boston avslører en mørk hemmelighet, vennskap blir satt på prøve i Rwanda og en mann konfronterer sin brors drapsmenn i Indonesia. I tillegg blir vi med Rodney Copperbottom til Robot City!

SPOTLIGHT (TOM MCCARTHY, 2015)

Spotlight er basert på den sanne historien om journalistene som avdekket en skandale som skulle vise seg å få uante dimensjoner. Vi befinner oss i Boston tidlig på 2000-tallet, der Boston Globes spesialavdeling Spotlight oppdager at den katolske kirka systematisk har skjult seksuelle overgrep begått av katolske prester mot barn. En avsløring som viser seg å få ringvirkninger over hele verden, til og med i Trondheim. En hyllest til den gravende journalistikken sin rolle som vaktbikkje.

Filmen har høstet hele 115 filmpriser, blant annet Oscar for beste film, og for beste originalmanus.

Spotlight er tilgjengelig på Viaplay.

Org.Tittel: Spotlight
Land: USA
Spilletid: 128 min
Språk: Engelsk (m/norske undertekster)

 

MUNYURANGABO (LEE ISAAC CHUNG, 2007)

Org.Tittel: Munyurangabo
Land: Rwanda
Spilletid: 97 min
Språk: Kinyarwanda (m/engelske undertekster)

SE TRAILER HER

Munyuranagabo er hyllet på filmfestivaler verden over og er en unik og lavmælt film om to gode venner i Rwanda. Bestevennene Sangwa og Ngabo drar og besøker famillien til Sangwa. Det blir etter hvert klart at Ngabo er Tutsi og møtet med Sangwas famillie setter vennskapet på prøve. Filmen gir et innblikk i hvordan et land leges etter et så stort nasjonalt traume som det folkemordet i Rwanda var.

Munyurangabo er tilgjengelig på mubi.com frem til og med 17.07.2017.

Dokumentaren:
INDONESIAS TAUSE FORTID 
(JOSHUA OPPENHEIMER, 2014)

Org.Tittel: The Look of Silence
Land: Danmark, Indonesia, Norge, Finland, Storbritannia, Israel, Frankrike, USA, Tyskland, Nederland, Taiwan
Spilletid: 103 min
Språk: Indonesisk med norsk undertekst

SE TRAILER HER

Indonesias tause fortid er Joshua Oppenheimers andre dokumentar om Folkemordet i Indonesia som fant sted i 1965-66. I The Act of Killing fra 2012 utfordrer han tidligere ledere av dødsskvadronene til å rekonstruere massedrapene de stod bak. I Indonesias tause fortid følger vi Adi Rukun når han konfronterer flere av personene som stod bak massedrapene og det brutale drapet på hans storebror Ramli. Historiene er rystende, men kjenner bakmennene på noe anger?

Indonesias tause fortid er tilgjengelig på NRK.no.

Familiefilmen:
ROBOTENE 
(CHRIS WEDGE/CARLOS SALDANHA, 2005)

Org.Tittel: Robots
Land: USA
Spilletid: 91 min
Språk: Norsk eller engelsk
Aldersgrense: Tillat for alle

SE TRAILER HER

Den geniale oppfinneren Rodney Copperbottom drømmer om to ting; å gjøre verden til et bedre sted og å få møte sitt store idol, oppfinneren Bigweld. Rodney drar avgårde i jakten på drømmene sine, men oppdager til sin forferdelse at den onde Ratchet har tatt over Bigwelds selskap. Kan Rodney og vennene hans ta opp kampen?

Robotene var en del av KosmoKids under Kosmorama i år og er tilgjengelig på Netflix.

LINK TIL FORRIGE UKES FILMTIPS HER
Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk