Hold deg oppdatert om programslipp, events, nyheter og tilbud fra Kosmorama.

Nei takk, jeg er ikke så opptatt av film

Programmet til Olavskino er sluppet!

Her kan du lese om alle filmene som vises på Olavskino (28.07-05.08) i sommer. Olavskino er Olavsfestdagene sitt filmprogram, og hver dag under festivalen vises filmer som på ulike måter relaterer til festivalens tema, IDOL.

OLAVSKINO: «Kroppen min» og «Onkel Reidar» 

«Onkel Reidar», om Margreth Olins onkel med Downs syndrom, er en varm, rørende og sår historie fortalt med mye kjærlighet. «Kroppen min» er fortellinger om en kvinnekropp, hva medsøstre har ment og sagt om den, og hvordan det har formet Olins selvbilde og forhold til kropp. Rart nok er filmen en hyllest til mannen. Begge filmene er på 30 minutter.

Filmene blir introdusert av regissør Margreth Olin selv.
Fredag 28. juli, kl.17.00.

Les mer og kjøp billetter her

LUTHER (Eric Till, 2003)

I år er det 500 år siden munken Martin Luther offentliggjorde sine 95 teser mot avlatshandelen og satte i gang et jordskjelv som endret både kirken og Europa. Denne filmen skildrer de dramatiske begivenhetene med Joseph Fiennes (Shakespeare in Love) som Luther, mens Peter Ustinov gjør sin siste filmrolle som Fredrik den Vise.

Søndag 30/7 kl. 17.00.

Les mer og Kjøp billetter her

SILENCE (Martin Scorsese, 2017)

Et mesterverk om religiøs tro. Bibelens Jesus Kristus står i sentrum for en historie som er både tankevekkende, grufull og ulidelig spennende. Med Silence når regissør Scorsese lenger ut med nådeforkynning enn presten ville gjort fra noen talerstol. Han gjør det uten å banke oss i hodet med klare svar. Slik er nåden. Han er fremdeles et mysterium (Alf Kjetil Walgermo, Vårt Land).

Mandag 31/7, kl. 17.00

Les mer og Kjøp billetter her

HAVET BRENNER (Gianfranco Rosi, 2017)

Med sitt eksepsjonelle blikk for nyanser, har Gianfranco Rosi laget en dokumentar like visuelt slående som den er aktuell, der frykt og håp står side om side. Filmen vant Gullbjørnen på filmfestivalen i Berlin. «Det skal et særdeles hardt hjerte til for ikke å bli ille berørt. Filmen gir oss et bilde av situasjonen på øya Lampedusa i Middelhavet, som er et mål for migranter. Inntrykkene er sterke og sitter i lenge etterpå, både på grunn av det som blir vist og det som blir fortalt.» (NRK P3)

Tirsdag 1/8 kl. 17.00

Les mer og Kjøp billetter her

Barnefilm: TRIO — JAKTEN PÅ OLAVSSKRINET

Alle dager kl. 13.00

Aldersgrense: 9 år

En spenningsfylt actionhistorie om jakten på Olav den Helliges verdifulle skrin. Bli med den nysgjerrige ungdomstrioen Nora, Simen og Lars på nye eventyr. I hundrevis av år har mennesker lett etter det myteomspunne Olavsskrinet. Ingen har funnet det. Nå er vennegjengen TRIO i ferd med å løse det store mysteriet. Problemet er bare at livsfarlige skattejegere er på sporet av dem og skatten… I en spektakulær jakt, med myten om Olav den hellige, Nidarosdomen og vill norsk natur som bakteppe, settes både vennskap og familiemedlemmers liv på spill.

Alle dager kl. 13.00

Kjøp billetter her
Privacy/cookies