Filmsommer med Kosmorama – Uke 25

Hver fredag i hele sommer anbefaler vi filmer vi liker som du kan nyte på sene sommerkvelder. Vi gir deg hele 4 filmanbefalinger hver uke og lover mange gode filmopplevelser!

Denne uken byr vi på noe for enhver smak, enten du vil se en families kamp for å få tilbake livet etter tragedie, ei dames kamp for å få tilbake bestemors sølvtøy etter innbrudd eller en liten gutts kamp mot overmakten for å beskytte sin veldig store bestevenn. I tillegg byr vi på en tankevekkende dokumentar om å finne lykke i de viktige tingene i livet. 

I DON’T FEEL AT HOME IN THIS WORLD ANYMORE (MACON BLAIR, 2017)

Ruth (Melanie Lynskey) sliter med depresjon og lar seg tråkke på av alle hun møter, men når noen bryter seg inn i leiligheten hennes og stjeler bestemors sølvtøy bestemmer hun seg endelig for å kjempe tilbake. Bunnen er nådd og årevis med bitterhet skal ut, og ut kommer det så til de grader! Konfrontasjonene og farene eskalerer i takt med Ruths nyoppdagede mot og fandenivoldskhet og sammen med sin noe merkelige nabo Tony (Elijah Wood) befinner de seg snart på meget dypt vann.

Denne mørke actionkomedien er regidebuten til skuespiller og manusforfatter Macon Blair og ble belønnet med Grand Jury Prize under Sundance Film Festival i år. Filmen er tilgjengelig på Netflix

Org.Tittel: I Don’t Feel At Home In This World Anymore
Land: USA
Spilletid: 96 min
Språk: Engelsk (med norsk tekst)

 

HOPE (Joon-ik Lee, 2013)

Org.Tittel: So-won
Land: Sør-Korea
Spilletid: 123 min
Språk: Koreansk (m/norske undertekster)

SE TRAILER HER

Åtte år gamle So-won (Hope) overlever så vidt et brutalt seksuelt overgrep, men det er bare starten på en lang og smertefull vei tilbake til et normalt liv for So-won og hennes foreldre.

I en film som tar opp et så vondt og vanskelig tema kunne det kanskje vært fristende å ty til sjokkerende bilder for å skape et sterkt inntrykk, eller å lage en film med hevn som hovedtema, noe vi har sett i flere suksessfulle sørkoreanske filmer tidligere (se f.eks. Chan-wook Parks hevn-trilogi). Men regissør Joon-ik Lee trenger verken sjokkerende bilder eller en far på hevntokt for å skape en uforglemmelig filmopplevelse. Både overgrepet (som, heldigvis for oss mer ømfintlige, ikke vises) og hevnmotivet kommer i andre rekke og Lee velger i stedet å fokusere på konsekvensene av den enorme psykologiske og fysiske påkjenningen som blir påført den lille familien. For hvilken hjelp kan to foreldre som sliter både økonomisk og med å holde ekteskapet sammen tilby sin traumatiserte datter? Og når tryggheten og tilliten til menn er borte, hvordan kan en far som knapt kjenner sin datter finne en vei inn i hennes liv?

Hope er en film som gjør sterkt inntrykk og spesielt Kyoung-gu Sul leverer en uforglemmelig prestasjon som So-wons far. Filmen er tilgjengelig på Netflix. 

Dokumentaren:
MINIMALISM: A DOCUMENTARY ABOUT THE IMPORTANT THINGS 
(MATT D’AVELLA, 2016)

Org.Tittel: Minimalism: A Documentary About the Important Things
Land: USA
Spilletid: 78 min
Språk: Engelsk (m/norske undertekster)

SE TRAILER HER

Kan livet bli bedre med mindre?
Kan denne artikkelen?

Tilgjengelig på Netflix.

Familiefilmen:
GUTTEN OG JERNKJEMPEN 
(BRAD BIRD, 1999)

Org.Tittel: The Iron Giant
Land: USA
Spilletid: 86 min
Språk: Tilgjengelig på både norsk og engelsk
Aldersgrense: Frarådes barn under 7 år (Medietilsynet)

SE TRAILER HER

Året er 1957. Hogarth er ni år og bor sammen med sin mor i den lille byen Rockwell i USA. En av fiskerne i byen forteller en dag at han har sett en kjemperobot som reiset seg ute i havet. Hogarth blir nysgjerrig og drar ut på leting. Han finner en nesten 20 meter høy og vennlig jernkjempe som spiser metall. Når forsvaret truer med å ødelegge hele Rockwell for å få tak i Jernkjempen, må Hogarth gjøre alt for å redde både byen og vennen sin.

Gutten og Jernkjempen var regissør Brad Birds første helaftens animasjonsfilm og har siden regissert både De Utrolige (2004) og Rottatouille (2007). Filmen vant en rekke priser og var en del av årets KosmoKids under Kosmorama. Filmen er tilgjengelig på Netflix.

 

Forrige ukes filmtips – uke 24
Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk