Stor publikumsvekst for Kosmorama 2017!

Foto: Arne Hauge

Kosmorama – Trondheim internasjonale filmfestival er over for denne gang. Årets arrangement har vært en milepæl for festivalen, med stor publikumsvekst, fra litt over 22.000 i 2015 og 2016, til i år å nå ut til godt over 27.000 publikummere. Det har vært mange fullsatte saler på Nova, og et generelt høyere snitt per arrangement. Festivalen registrerer også at en større del av publikum velger å se flere filmer og dermed tar i bruk alle mulighetene en filmfestival byr på.

Også i år har Nova Kinosenter fungert godt.  Samtidig har det i perioder vært utfordrende med så stor pågang for akkreditering og billetter. Økt publikumsoppslutning har ført til noe kø, men både publikum, frivillige og stab har vist tålmodighet og god køkultur. Arrangøren er allerede i gang med å finne smidigere løsninger på utfordringen til neste år.

I år, som i fjor, satte mange pris på serveringstilbudet i foajeen i samarbeid med Credo. Kaffeservering i samarbeid med Jacobsen og Svart var også populært.

Blant årets publikumsfavoritter kan vi nevne den norske dokumuntaren “Ishavsblod”, danske “Der kommer en dag”, sør-koreanske “Kammerpiken og den argentinsk-brasilianske “El Revenge”.

Vinnerfilmene i konkurranseprogrammet  New Directors Award var også blant de mest besøkte filmene og publikum satte stor pris på at det også var gjester fra filmene tilstede under visningene. Juryprisen gikk til den israelsk-franske “In Between”, mens “Sameblod” vant publikumsprisen.

Festivalen opplevde også i år stor oppslutningen om barneprogrammet Kosmokids, den siste helgen i festivaluka. Mer enn tusen personer var med på arrangementene i foajeen i samarbeid med Ablemagic og flere av årets barnefilmer ble utsolgt.

Se flere bilder fra Kosmokids 2017 på facebooksidene våre.

Årets Kanonpris-show på Byscenen var en suksess. Det var særlig gledelig med så stor oppslutning fra bransjen etter et år med litt usikkerhet rundt prisens framtid. “Kongens nei” vant publikumsprisen Filmwebs Kanonpris og gjorde seg også sterkt gjeldende med seier i fire av 11 bransjekategorier.

NTNU Filmpris ble delt ut til den anerkjente filmklipperen Anders Teigen.

Skolene i Trondheim og Sør-Trøndelag sluttet godt opp om festivalen og mer enn 5.000 elever var med på filmvisninger i regi av Kosmorama i samarbeid med Den Kulturelle Skolesekken.

Det har  lenge vært et uttalt mål  for Kosmorama å nå 20.000 publikummere. Med resultatene de siste tre årene kan man konstatere at festivalen er inne i en god utvikling og kanskje må sette seg nye mål. Nå gjenstår evaluering av årets festival, før Kosmorama i samarbeid med Trondheim Symfoniorkester presenterer stumfilmkonserten Blancanieves 30. mars.

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival takker samarbeidspartnere, støttespillere, stab og alle frivillige for en gyllen årgang. Vi gleder oss allerede til neste års festival i uke 10:  5. til 11. mars 2018. Vi ses i kinomørket!

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk