Ishavsblod – en arktisk roadmovie til sjøs

Ishavsblod er en arktisk ”roadmovie”-dokumentar til sjøs. Med havets cowboyer som trosser elementene, været og ensomheten i ishavet. Selfangsten har i over 200 år vært en del av norsk kystkultur. I 2015 satte regjeringen strek og alle subsidier til selfangst opphørte. Filmen følger en skute som på tross av dette setter kurs mot vestisen. Uavhengig av politisk ståsted, for eller mot selfangst, skildrer filmen med respekt og realisme, en utdøende fangsttradisjon og kystkultur.

Møt Gry Elisabeth Mortensen (regissør) , Trude B. Ottersen (regissør) og Håkon Toft (selfangeren i filmen) til visningen, og kanskje blir det tilogmed mulighet for sel-fies?

Kjøp billetter til visningene her:

Billetter: 10.03.2017 – 17:55
BILLETTER: 11.03.2017 – 20:10

Er du også klar for et selsomt kulinarisk eventyr? Nå du også nå muligheten til og oppleve et Grønlands-sel måltid i båten MS Bjørnvåg. Her vil du også møte dets mannskap og kanskje får du høre en røverhistorie eller to fra seljakta. På M/S Bjørnvågs kjøkken legges det vekt på lokale råvårer av beste kvalitet. Det lages mat med historie, og her tar man vare på matvaner og kultur.

M/S Bjørnvåg ligger midt i sentrum ved Brattøra-kaia. Den er bygd og konstruert for norske farvann og har vært i trafikk siden 1954. Båten er nennsomst tatt vare på av svært dyktige fagfolk som kan norsk sjøfartshistorie. Les mer på www.bjornvag.no

Tider for et selsomt måltid:

Fredag 10. mars fra kl. 15.00 – 17.30 og fra 20.30 – 22.00
Lørdag 11. mars fra kl. 16.30 -22:00

Bjørnvåg har ellers åpent på våre vanlige og uvanlige tider gjennom festivalen. Bordbestilling er nødvendig.

Booking: bjornvag.no
Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk