Anders Teigen vant NTNUs filmpris!

Årets åpningsfilm ble starter med utdeling av NTNUs filmpris. Prisen skal sette fokus på aktører som jobber for å fremme trøndersk filmproduksjon og ved hjelp av sine egne aktiviteter er med på å synliggjøre og utvikle det filmfaglige miljøet  i Trondheim- og Trøndelagsregionen. Årets vinner av prisen på  20 000,-  kroner er Anders Teigen!

Anders Teigen har i løpet av de siste årene markert seg som en av Europas fremste dokumentarfilmklippere. Han ble utdannet fra Den Norske filmskolen i 2000, og driver i dag selskapet Giljotin AS i Trondheim. Teigen har hvert år de senere årene vært representert med filmer ved IDFA, som er Europas største dokumentarfilmfestival. Han er i år aktuell med filmen Ishavsblod – de siste selfangerne som vises under Kosmorama. I fjor ble Teigen nominert til den svenske Guldbaggen for filmen My life my lesson, så vel som Kanonprisen for filmen Søsken til evig tid. Teigen har, i tillegg til å være klipper, også erfaring som samprodusent med den svenske produsenten Oscar Hedin. Da Anders Teigen flyttet til Trondheim i 2010, tok han initiativ til et postproduksjonsnettverk for å heve kompetansen og har gjennom dette hatt en betydelig innflytelse på bedret samhandling mellom aktørene i regionen. Gjennom sitt høye faglige og kunstneriske nivå har Teigen trukket flere større produksjoner til regionen, noe som igjen har ført til jobb for mange flere enn ham selv.

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk