De nominerte til NTNU Filmpris 2017

Det er en glede å annonsere de nominerte til NTNU Filmpris 2017!

NTNU Filmpris skal sette fokus på aktører som jobber for å fremme trøndersk filmproduksjon og ved hjelp av sin innsats er med på å synliggjøre og utvikle det filmfaglige miljøet i Trondheim- og Trøndelagsregionen. Vinneren blir belønnet med 20.000 kroner.

Årets jury består av:

NTNU Filmpris blir delt ut under årets åpningsseremoni i forkant av Kosmoramas åpningsfilm Kjempen, tirsdag 7. mars kl. 20.00 i Nova 1.

De nominerte er (i alfabetisk rekkefølge):

Christian Falch

Juryens begrunnelse:

Christian Falch er en av de mest markante og betydningsfulle dokumentarfilmskapere i regionen. Gjennom selskapet Gammaglimt AS har hans filmer de senere årene gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Falchs arbeid preges av internasjonale ambisjoner, som etterhvert også har blitt realisert.

Falck var i fjor aktuell med filmen Blackhearts under Kosmorama. Filmen har i ettertid fått god distribusjon både nasjonalt og internasjonalt. I år er Falck blant annet aktuell med filmen Golden Dawn Girls, som er et samarbeid med Faction Film, og som dermed følger opp den store suksessen fra samarbeidet om Opprørske oldemødre.

Falch fremstår som en svært entusiastisk filmskaper som i tillegg villig deler av sin produsentkunnskap med regionens øvrige filmmiljø.

Mali Finborud Nøren

Juryens begrunnelse:

Mali Finborud Nøren markerte seg i 2016 som en spennende regissør med dokumentarfilmen Mammas Drøm. Filmen hadde premiere under Kosmorama, og ble etter dette også vist på NRK. Mammas Drøm har i løpet av det siste året fått mye positiv mediaoppmerksomhet. Nøren har sin utdannelse fra dokumentarfilmlinjen ved Høgskolen i Volda, og har etter endt utdannelse i 1999 vært delaktig i en rekke suksessfulle dokumentarprosjekter både for fjernsyn og film. Hun har gjennom disse prosjektene opparbeidet seg  erfaring både som regissør og produsent.

Nøren tar i år steget over i fiksjonsfilmen med produksjonen 7 ways to leave your lover i tillegg til å jobbe videre med dokumentarprosjekter.

Hun spiller en aktiv rolle i regionens filmmiljø og er en initiativtager til tverrfaglig samarbeid inne forskjellige felt av kulturlivet i Trondheim og regionen for øvrig.

Anders Teigen

Juryens begrunnelse:

Anders Teigen har i løpet av de siste årene markert seg som en av Europas fremste dokumentarfilmklippere. Han ble utdannet fra Den Norske filmskolen i 2000, og driver i dag selskapet Giljotin AS i Trondheim.

Teigen har hvert år de senere årene vært representert med filmer ved IDFA, som er Europas største dokumentarfilmfestival. Han er i år aktuell med filmen Ishavsblod – de siste selfangerne som vises under Kosmorama. I fjor ble Teigen nominert til den svenske Guldbaggen for filmen My life my lesson, så vel som Kanonprisen for filmen Søsken til evig tid. Teigen har, i tillegg til å være klipper, også erfaring som samprodusent med den svenske produsenten Oscar Hedin.

Da Anders Teigen flyttet til Trondheim i 2010, tok han initiativ til et postproduksjonsnettverk for å heve kompetansen og har gjennom dette hatt en betydelig innflytelse på bedret samhandling mellom aktørene i regionen.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk