Kjempen åpner Kosmorama 2017

Foto: Kjempen ©Fidalgo

Vi er stolte over å kunne presenterer årets åpningsfilm og norgespremiere: Kjempen.

Tirsdag 7. mars ruller vi ut den røde løperen og ønsker velkommen til denne prisbelønnede og kritikerroste filmen fra Sverige. Kjempen har gått sin seiersgang på internasjonale filmfestivaler siden i høst og i hjemlandet ble den nylig kåret til årets beste film under Guldbaggen, deres svar på Oscar. I tillegg vant den Guldbaggen for beste manus og beste kostyme.

Kjempen er første helaftens spillefilm fra Johannes Nyholm. Han tok verden med storm med kortfilmen Las Palmas som har blitt vist nærmere 20 millioner ganger på Youtube. Nyholm er kjent for å utvikle helt enestående filmatiske univers, noe han har holdt frem med i denne lekende, drømmende og hjertevarme spillefilmen.

Kjempen åpner den 13. Kosmorama, tirsdag 7. mars kl. 20.00.

Du kan allerede nå sikre deg billett til åpningsfilmen og festen til bare 200,-. Det blir også mulig å kjøpe enkeltbilletter etter hvert.

Kjøp billetter her

Heier på underdogen

Foto: Kjempen ©Fidalgo

I Kjempen møter vi Rikard (Christian Andrén) som har en medfødt misdannelse, er autist og kortvokst. Alt som er viktig i verden er petanque, bestevennen Roland (Johan Kylén) og mammaen hans. Da Rikard ble født ble han tatt fra moren som nå lever ensom og isolert i en leilighet overfylt av rot og minner. Rikard prøver å nå inn til henne, men får bare kontakt gjennom den smale postluka i døra hennes.

Rikard er overbevist om at han vil få mora tilbake hvis han bare kan få til det perfekte kastet og dermed vinne det nordiske mesterskapet i petanque. Men når han blir utestengt fra petanque-laget og verden rundt ham gradvis begynner å falle fra hverandre, nærmer Kjempen seg.

Skuespillerne Johan Kylén (kjent fra Millennium-serien) og Christian Andrén kommer til premieren. Andrén er amatørskuespiller og har alltid drømt om en karriere som skuespiller. I så måte er denne filmen et viktig steg på veien og han debuterer på filmlerretet med glans!

I forbindelse med Kosmoramas offisielle åpning deler vi også ut NTNU Filmpris for andre år på rad til en sentral filmarbeider/aktør i regionen.

Orginaltittel: Jätten
Regissør Johannes Nyholm
Land/år Sverige 2016
Skuespillere Christian Andrén, Johan Kylén, Anna Bjelkerud

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk