Om Berlin, bjørner og andre tildragelser vol. 2

Gjengen fra The Party på den røde løperen i Berlin

Ola blogger fra filmfestivalen i Berlin. Bloggen er skrevet på onsdag 15. februar denne uken. Gikk du glipp av Vol. 1? Les denne her

Da er det gått enda noen dager og vi er ¾ ut i Berlinalen. I dag stoppet plutselig Screen (gratismagasin som  å gi ut den daglige morgenlektyren og vi som elsker tabeller og lister føler oss litt snytt. Det var med stor spenning jeg ventet på å se panelets dom over Aki Kaurismäkis konkurransebidrag. Men før vi går over til listene, grunnen til at Screen kaster inn håndkleet er nok at de fleste bransjefolkene begynte å reise hjem i går og i dag (onsdag kveld) begynner det å tynnes i rekkene. Festivalens marked avsluttet i går, selgerene har begynt å pakke ned sine stander, i dag var det nesten ikke markedsvisninger igjen. Men enda varer festivalen i 4 dager til og det er fremdeles 4 filmer i konkurransen som pressen og juryen enda ikke har sett.

Fra filmen Mr. LongSå tilbake til status. Den rørende enigheten jeg hadde med Die Zeit spesielt og gjennomsnittet generelt har stoppet opp. Mens jeg storkoste meg på Sally Potters THE PARTY og Sabus MR. LONG er det Chilenske A FANTASTIC WOMAN som nå leder ”panelet” og det ganske suverent. Jeg er ikke uenig i at den chilenske filmen (som vi skal være ytterst forsiktig å avsløre noe av handlingen fra, for den er avhengig av at den bærer overraskelsen sin med hemmelighet) var bra, men ikke at den til nå er best.

Så er vi rykende uenig rundt Agnieszka Holland SPOOR. Den handler om en ytterliggående dyrevernaktivist som ikke bare leter etter dyrespor, men som bokstavelig takt sporer av og blir militant. Fantastisk foto i landlige omgivelser helt sør i Polen på grensen til Tsjekkia, og det er et ærlig forsøk på å lage en krimkomedie, men for meg ble dette parodisk og nesten grenseløst naivt.

Så tror jeg at Kaurismäkis THE OTHER SIDE OF HOPE ville kommet svært høyt på listene. Det er ikke ofte jeg har sittet i en sal med så mange blaserte filmeksperter og opplevd en så god og folkelig stemning.

Da er Screens panel slik: (4 er maks score)

A FANTASTIC WOMAN (3.2)

SPOOR (2,8)

ON BODY AND SOUL (2,7)

FELICITE (2,7)

Jeg er ganske så sikker på at Kaurismäki ville vært blant topp fem!!

Mine topp fem:

THE PARTY (Sally Potter) (3,5)

MR.LONG (Sabu) (3,2)

THE OTHER SIDE OF HOPE (Aki Kaurismäki) (3,1)

ON BODY AND SOUL (Ildiko Eneydi) (3,1)

A FANTASTIC WOMAN (Seastian Leilo) (3,0)

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk