Norgespremiere på Sameblod til Kosmorama 2017

FOTO: Sophia Olsson

FOTO: Sophia Olsson

I anledningen samisk 100 års jubileum, er vi stolte av å slippe nyheten om at den prisbelønte og kritikerroste filmen Sameblod får norgespremiere på Kosmorama 2017.

Sameblod tar utgangspunkt i den samiske ungjenta Elle Marja som blir tvunget til å forlate familien og sendt til internatskole sammen med andre samiske barn. Desillusjonert av den behandlingen hun får der, bestemmer hun seg for å bryte med sin samiske identitet og prøver å få innpass i det svenske samfunnet. Filmen gir et innblikk i hvordan det er å vokse opp i den samiske kulturen på 1930-tallet, samtidig som vi ser hvordan storsamfunnet har behandlet samene – hvor raseundersøkelser, ydmykelser og forskjellsbehandling var en del av hverdagen.

8. MARS kl. 20.00, NOVA 1
Kjøp billetter her
Foto Lene Cecilia Sparrok, Sameblod

FOTO: Sophia Olsson

Lene Cecilia Sparrok, som spiller hovedrollen, kommer selv fra Namskogan i Trøndelag. Hun er allerede beskrevet som et «naturtalent» som skuespiller både av kolleger og kritikere. Hun vant også pris som beste kvinnelige skuespiller på Tokyo Film Festival – en av de største filmfestivalene i Asia.
FOTO: Carla Orrego Veliz

FOTO: Carla Orrego Veliz

Den svenske regissøren Amanda Kernell har gjort en imponerende debut, som har tatt den internasjonale scenen med storm. Filmen har sanket filmpriser både på Tokyo Film Festival, Thessaloniki og i Venezia, og har høstet gode internasjonale kritikker. Den har også vunnet den lukrative «Dragon Award» ved filmfestivalen i Göteborg som beste nordiske film – der premien er 1 million svenske kroner.

 

 

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk