Vinneren av Kosmoramas publikumspris 2016

11533976-under-sandet (1)

Kosmorama er veldig glade for å kunne meddele at den danske krigsfilmen Under sandet av Martin Zandvliet har vunnet publikumsprisen!

Filmen har vært i konkurranse med de 11 andre filmene i vårt New Directors program. Alle har kunnet si sin mening og gitt karakter til filmene på stemmesedlene som ble delt ut ved hver visning av New Directors Award-filmene. Kosmorama har faktisk aldri før hatt en film som har fått så gode vurderinger som Under sandet. Filmen endte med et snitt på 4,68 av 5!

Hovedrolleinnehaver Roland Møller, som besøkte Kosmorama sist uke, fikk en henrykt regissør på telefonen da han avslørte at Under sandet lå rimelig godt an til å vinne publikumsprisen.

Filmen handler om unge tyske krigsfanger som settes til den livsfarlige jobben å rydde de danske strendene for miner. Under sandet har mange sterke sider, og Roland Møller er definitivt en av de sterkeste. Hans karakter, den danske sersjant Rasmussen, begynner filmen med å grisebanke en tysk krigsfange etter at krigen er over fordi han bærer på et dansk flagg. Han avslutter filmen med å trosse sine overordnede ut av medfølelse for de tyske ungguttene.

Denne endringen fra en brutal bølle til empatisk farsfigur utfører Møller på en imponerende glidende måte. Det finnes ingen enkle enkeltscener som forklarer hvorfor han endrer karakter. Han gjør det gradvis med små fortettede steg og med overbevisende styrke. Det var filmen som fikk prisen, men hadde vi hatt en pris for beste skuespiller ville nok Roland Møller vært en strålende kandidat.

Under sandet er i tillegg til å være en virkelig god film også en svært viktig film. Den tar tak i en del av den nære historien i vårt naboland man ikke har turt eller villet snakke høyt om før nå, nøyaktig 70 år etter at disse handlingene skjedde i virkeligheten.

Se Roland Møllers videohilsen:

Filmen kommer på norske kinoer i juni.

Privacy/cookies

Få siste nytt i innboksen!

nei, takk